Umažani u Bratislavi: Blue Dream osvojile publiku festivala u Slovačkoj

0
Umažani u Slovačkoj
Umažani u Slovačkoj

Povodom tradicionalnog susreta glazbenih i plesnih skupina „Ružinovské Hodové Slávnosti“  u organizaciji grada Bratislave–Ružinov, delegacija Grada Umaga te Plesna skupina ZT „Fulvio Tomizza“ Umag proteklog su vikenda, točnije od 22. do 24. rujna 2017. godine, ugošćene u bratimljenom gradu.

Gradonačelnik Bratislave-Ružinov Dušan Pekár te njegovi zamjenici, Martin Pener i Marian Gajdoš, srdačno su dočekali delegaciju Grada Umaga  predvođenu gradonačelnikom Bassaneseom i njegovim zamjenicima te plesnu skupinu Blue Dream. Delegacija je pritom prisustvovala svečanom prijemu i koncertu poznate američke gospel skupine „Sister soul“.

Subota je protokolarno bila rezervirana za svečani ručak i prijem stranih delegacija iz Hrvatske, Mađarske (Tapolca) i Češke (Znojmo). Tom su prigodom razmijenjeni pokloni te riječi podrške i želje za nastavkom dobre suradnje i prijateljstva. Istoga dana, točno u 15:00 sati, gradonačelnik Pekár otvorio je festival „Ružinovské Hodové Slávnosti“ na kojem su nastupile odlično raspoložene članice plesne skupine Blue Dream. Unatoč prohladnom i kišnom vremenu, naše su djevojke od prvog trenutka očarale publiku te trima koreografijama, koje potpisuje voditeljica i koreografkinja  Jelena Mrak, zaradile topli pljesak i ovacije publike. Subotnji je dan završio svečanom večerom delegacija i istaknutih članova ružinovskog društva.

Dugogodišnje hrvatsko-slovačko bratimljenje temelji se na razmjeni iskustava, informacija, znanja u područjima javnog života i rada lokalnih samouprava, budući da oba grada dijele sličnu problematiku s područja komunalnog sustava i društvenih djelatnosti, kao i razvojnih projekata. Od 2004. godine, kvaliteta suradnje Umaga i Bratislave-Ružinova iz godine u godinu raste te se razmjena iskustava pokazala vrlo produktivnom u smislu održivog i sinergijskog razvoja dvaju gradova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa