Otvoren Tunalicious Food Festival uz koncert Gibonnija

0

Brojni posjetitelji sinoć su na porečkoj rivi uživali u koncertu Gibonnija ali i ukusnim specijalitetima od tune u sklopu Tunalicious Street Food Festivala koji će do 23. rujna nuditi brojna street-food jela s tunom te vrhunsku zabavu uz live nastupe domaćih bendova.

Gibonni je oduševio svojim najvećim hitovima ali i novijim pjesmama poput pjesme „Bella Figura Bella Pitura“ koju je tek drugi put izveo uživo pred brojnom i odlično raspoloženom porečkom publikom. Porečki koncert Gibonnija bio je poseban zahvaljujući odličnoj gastronomskoj ponudi jela s tunom i ostalom ribom te raznim lokalnim vinima koja su dostupna na jedinstvenom Tunalicious Street Food Festivalu, a uvertira u glazbeni program bio je zagrebački bend The A! kojeg je porečka publika mogla čuti ranije ovo ljeto tijekom festivala Poreč Open Air.

Tijekom tri dana građani i posjetitelji Poreča imat će priliku uživati u vrhunskim specijalitetima od svježe tune koje će brojni chefovi pripremati pod stručnim vodstvom Ivana Ergovića, Executive chefa Valamarovog restorana Spinnaker. Gastronomski dio manifestacije ove je godine bogatiji za posebne tzv. gastro kornere s delicijama od tune i druge ribe. Ljubitelji burgera na burger korneru moći će probati burger od tune, hobotnice i morskog psa, dok će na fish-in korneru uživati u frittu mistu od trilja, gambera i liganja te tuna wrapovima. Na sea food korneru posluživat će se salata od hobotnice, dagnje na buzaru, srdele, lignje i kapesante na žaru, a veliki broj posjetitelja zasigurno će privući tuna delicious korner gdje će uživati u ražnjićima od tune, tuna steakovima i kockicama od tune u crno-bijelom sezamu. Posebnost gastronomske ponude  festivala je sashimi koji će večeras od 19 sati pripremati dva vrsna sashimi majstora iz Slovenije. Osim kućica s posebnom gastro ponudom, organizatori su pripremili i besplatnu degustaciju specijaliteta od tune. Kao i proteklih godina, posjetitelji festivala kupon za degustaciju moći će zamijeniti za besplatnu simboličnu porciju jela od tune koja je dostupna u ograničenim količinama, a kupone mogu pronaći kod hostesa koje će ih dijeliti po centru Poreča. Nakon vrhunskih jela, posjetitelji će imati priliku osvježiti se na kornerima s pićima, među kojima su korner s lokalnim craft pivama te korner s tradicionalnim istarskim vinima.

Uz gastronomsku ponudu Tunalicious posjetiteljima pruža i odličan zabavni program uz nastupe live bandova na porečkoj rivi od 20:30 sati. Večeras nas očekuje lokalni bend Summertime Acoustic Duo ft. Tasha, dok će publiku u subotu zabavljati grupa Febra.

Uz bogatu ponudu street-food jela ljubitelji vrhunske gastronomije u specijalitetima od tune mogu uživati i u više od deset porečkih restorana u sklopu prvog Tuna Restaurant Weeka koji traje također do subote, 23. rujna.

Osim gastronomske priče, Poreč je prošlog tjedna bio pravo sportsko ribolovno središte. Na ovogodišnjem 3. izdanju Big Game natjecanja OFFSHORE WORLD CHALLENGE – POREČ 2017 sudjelovalo je 67 natjecateljskih ekipa iz Italije, Hrvatske, Austrije, Njemačke i Rusije, a tijekom tri natjecateljska dana, ulovljeno je ukupno 40 tuna. Iz mora je izvučeno 19 tuna, dok je 21 tuna, po principu catch&release bez ozljeda puštena u more. Među brojnim ribolovcima, najbolja je bila domaća ekipa „Marko“ koja se ovom pobjedom  kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u Queposu u Kostarici koje će se održati u travnju 2018.

Počastite svoja nepca, dođite na Tunalicious Street Food festival!

Detalje o programu Tunalicious Street Food Festivala možete pronaći na www.tunaliciousporec.com i na službenoj Facebook stranici manifestacije https://www.facebook.com/tunaliciousfestival

 

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti