furio radin

Đapić je preda mnom odgovarao na telefon sa Za dom spremni

0
Furio Radin
Furio Radin

- Budući da sam toliko godina u Saboru, bio sam igrom slučaja imao sobu blizu Đapića i Parage nekada pa znam koja je bila ikonografija, znam kako su odgovarali na telefon - kazao je zastupnik talijanske manjine Furio Radin za N1, prenosi Jutarnji, a upitan kako su odgovarali, rekao je:

- "Za poglavnika" i "Za dom spremni". I preda mnom. Dok sam ja bio s njima tamo. I govorim o Đapiću, ne o Paragi. Tako da je meni jasno s kim imam posla, a sjećate se i crnih odora, kako su se zvale postrojbe - Jure Francetić, Rafael Boban ... Nemojte nas uvjeravati u to da je "Za dom spremni" nešto što je imalo veze s Domovinskim ratom. To je imalo veze s Drugim svjetskim ratom i korištenje u Domovinskom ratu iz razloga koje samo oni znaju, a idite gledati što je Tuđman mislio o tome i vidjet ćete da je mislio da taj način mišljenja šteti Hrvatskoj u svijetu - kazao je Radin, prenosi Jutarnji.

- Ako me pitate gdje je mjesto tom pozdravu, ne toj ploči, toj ploči je mjesto i u samom Jasenovcu ako baš hoćemo jer barem dio tih ljudi je tamo i poginuo ili su od tamo, nego pozdrav “za dom spremni” – tom pozdravu je mjesto u muzeju, nigdje drugdje - rekao je Radin, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa