Opća bolnica Pula u kampanji Zaustavimo sepsu

0
Opća bolnica Pula
Opća bolnica Pula

Opća bolnica Pula u suradnji s Hrvatskim društvom medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST) pridružuje se već  treću godinu za redom  kampanji  "Zaustavimo sepsu"  javnozdravstvenom akcijom s ciljem informiranja građana i jačanja javne svijesti o sepsi potaknuta statistikama oboljelih.

Sepsa globalno zahvati 20 do 30 milijuna ljudi godišnje, od kojih prema izvješću Global Burden of Disease (2012.) umre više od 10 milijuna godišnje, što dovodi sepsu na drugo mjesto po uzroku smrti diljem svijeta! Moramo imati na umu da je sepsa dijelom preventabilna bolest u barem 20 posto slučajeva i vodeći se tom činjenicom moramo usmjeriti svoje napore u postizanju tog realnog postotka.

Opća bolnica Pula u suradnji s  Hrvatskim društvom medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije (HDMSARIST), provela je 9. rujna javno-zdravstvenu akciju povodom Svjetskog dana sepse na Gradskoj tržnici u Puli od 10 do 12 sati. Tom su prigodom građanima osigurani i tiskani materijali (brošure), na kojima se mogu pronaći bitni podaci o sepsi.

U svrhu edukacije i informiranja zdravstvenog osoblja održat će se i prigodno predavanje u srijedu, 13. rujna (na sam Svjetski dan sepse) 2017. godine, s početkom u 16 sati u dvorani Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa