Novi uspjesi talentiranih umaških jedriličarki Nine i Lucije Škopac

0
Lucija u akciji
Lucija u akciji

Poznate umaške jedriličarke, sestre Nina i Lucija Škopac, nastavljaju sa sportskim uspjesima i u 2017. godini. Naime, Lucija je osvojila titulu državne prvakinje, dok Nina niže nove uspjehe u klasi Flying Junior. U Postiri na Braču, od 28. kolovoza do 3. rujna 2017., održano je juniorsko Otvoreno prvenstvo Hrvatske u jedrenju U17. Prvakinja Hrvatske u klasi Optimist je dvanaestogodišnja Lucija Škopac, koja je time potvrdila i svoju prošlogodišnju titulu državne prvakinje te još jednom dokazala svoj izniman talent.

Bio je to Lucijin prvi nastup za JK Uljanik plovidba Pula, čija je članica od srpnja ove godine. Nakon četiri odjedrena plova u četiri dana jedrenja i prilično zahtjevnim uvjetima na moru, Lucija je prvenstvo završila kao druga takmičarka ukupno i prva djevojčica. Valja podsjetiti kako je mlada jedriličarka tijekom protekle sezone ostvarivala odlične rezultate na domaćim kriterijskim regatama i po drugi se put klasificirala za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u sastavu Hrvatske reprezentacije. Nastupila je tako na Europskom prvenstvu u Bourgasu (Bugarska),  koje se je održalo od 30. srpnja do 06. kolovoza i zauzela ukupno 60. mjesto od 108 takmičarki u otvorenom dijelu prvenstva.

Petnaestogodišnja Nina Škopac, također dugogodišnja hrvatska reprezentativka u klasi Optimist, od travnja je započela trenirati u dvojcu - klasi 420, i to za  JK Pirat iz Portoroža, zajedno sa slovenskom jedriličarkom Veronikom Franič. Tako se mladoj i ambicioznoj ženskoj posadi Škopac-Franič ljetos pružila prilika za nastup na Svjetskom prvenstvu klase Flying Junior (također dvojac), koje se je održalo u Portorožu krajem srpnja, gdje su ostvarile  zavidan rezultat - 24. mjesto od ukupno 58 posada iz cijeloga svijeta. U kategoriji ženskih posada osvojile su drugo mjesto, iza Japanki  Riko Kawaguchi / Suzuna Yoshida.

Prekrasna jedriličarska priča sestara Škopac svoj je početak imala u Umagu, gdje je 2012. na kadetskom Prvenstvu Hrvatske u jedrenju Nina osvojila titulu viceprvakinje Hrvatske, nakon čega se djevojke u kontinuitetu pojavljuju na postoljima domaće i međunarodne jedriličarske scene. Grad Umag im upućuje čestitke od srca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa