cestar odlazi?

Umaški Talijan Alen Klabot kandidat za šefa istarske policije

10
Alen Klabot (foto: Jutarnji list)
Alen Klabot (foto: Jutarnji list)

Nakon što je ministar MUP-a Davor Božinović 24. srpnja ove godine raspisao interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika, postupak je došao u fazu da se kandidati koji su se javili na interni natječaj upravo pozivaju na testiranje u Zagreb pred peteročlanu komisiju koju je imenovao ministar, a rezultati bi se trebali znati već krajem ovog ili početkom idućeg tjedna iako im mandat službeno istječe od rujna do prosinca ove godine, piše Slobodna Dalmacija.

Na čelo PU istarske lako bi mogao zasjesti bivši zapovjednik Antiterorističke postrojbe Lučko Alen Klabot, koji je rodom iz Umaga i po podrijetlu je Talijan, ali je među prvima otišao braniti Vukovar. I njim se svojevremeno bavio Disciplinski sud MUP-a, koji je nakon šest mjeseci odbacio optužbe da je Klabot koristio policijske "rotirke" na vjenčanjima svojih dviju kćeri u Umagu 2014. i Zagrebu 2015. godine, donosi Slobodna Dalmacija.

Pravi razlog Klabotove smjene, nakon 11 godina zapovijedanja, bio je događaj od 7. rujna 2015., kad je u Lučkom priređena proslava 25. obljetnice ATP-a Lučko. Tada vrh policije nije oprostio Klabotu što je odlučio prijavak podnijeti predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović umjesto tadašnjem ravnatelju Vladi Dominiću. Pored Klabota sadašnji načelnik PU istarske Dragutin Cestar, iskusni policijski znalac i dugogodišnji djelatnik, kažu upućeni za Slobodnu Dalmaciju, ima male šanse.

Najnovije vijesti