ODGAĐAJU ULAGANJA

Kukurin iz Valamara: Muči nas najava novih poreza

0
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviera
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviera

Hotelska tvrtka Valamar  Riviera  je objavila na Zagrebačkoj burzi  da odgađa investiciju  u svoj Valamar Pinia Family Suites u Poreču  zbog "neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam te izazova u pripremi  potrebne  tehničke  dokumentacije", piše Jutarnji list.

Konačnu odluku o investicijama za 2018. godinu će, kažu, će donijeti krajem studenog. Inače, Valamar stoji iza najveće ovogodišnju turističke investicije u Hrvatskoj, dva nova istarska luksuzna ljetovališta - Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort u Rapcu - u što je uloženo 562 milijuna kuna. Do 2020. godine namjeravaju, objavili su u lipnju, u svoj portfelj uložiti oko 2milijarde kuna. Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je pak ukupne investicije za 2018. godinu u iznosu od 703,8 milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, iza priopćenja Valamara o obustavi investicije zapravo prvenstveno leže "građevinarski problemi". Tvrtka navodno nije uspjela na vrijeme ishoditi sve potrebne građevinske i druge dozvole za dovršetak investicije u hotel vrijedne malo više od  100 milijuna kuna, a usput Vladi RH žele poslati poruku kako bi što prije trebali rješiti sve fiskalne, porezne i druge nedoumice koje bi mogle opterećivati poslovanje hotelijera u Hrvatskoj. Tu se prvenstveno misli na uvođenje poreza na nekretnine koji se svako malo najavljuje pa odgoađa, ali i pitanje kampova kao i boravišne pristojbe koja je za sljedeću godinu već podignuta za jednu kunu, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa