Bogati Rus u Istri kupio dvorac koji se slučajno zove kao on

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Osam je godina dolazio u Umag na tenisku akademiju i upravo tada shvatio da u Istri postoji zanimljivo imanje čije je ime jednako njegovu prezimenu. I tako je imućni ruski financijaš Oleg Belaj 2012. kupio najočuvaniji istarski ladanjski dvorac Belaj nedaleko od Pazina omeđen pitoresknim vinogradima i s fantastičnim pogledom na Učku. Bogati Moskovljanin generalni je direktor TRINFICO Investment Groupa, velike financijske institucije u glavnom ruskom gradu koja je osnovana 1993. godine, a danas je jedna od 10 najvećih nezavisnih investicijskih kompanija u Rusiji koja se bavi fondovima te ulaganjima u nekretnine, piše Jutarnji list.

Oleg je golemo imanje s napuštenim dvorom, koje kao da je sišlo s neke razglednice iz Toskane, prepustio na upravljanje svom 24-godišnjem poduzetnom sinu Žanu koji se sada prije svega brine o vinogradima i vinima njihove tvrtke. Naime, budući da je Belaj oduvijek bio imanje koje je imalo veliki vinski podrum i vinograde koji su ga okruživali, to je bio logičan slijed, to više što su u zakup dobili i okolne državne vinograde s malvazijom, chardonnayom, merlotom i crnim pinotom, piše Jutarnji.

Žan, koji je u Londonu u Westminster Business Schoolu završio studij poslovnog menadžmenta te se poput oca specijalizirao za financije, odlučio se iz velike ruske metropole privremeno preseliti u malo istarsko mjesto Cerovlje sa 200-tinjak stanovnika i postati vinar. Bio mu je izazov i avantura koju nije mogao propustiti, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa