Izgradnja škole Finida napreduje punom parom

0

- Radovi na Osnovnoj školi Finida napreduju punom parom – škola dobiva konture, priprema se izgradnja dvorane, a predviđeni završetak radova je 30. lipnja iduće godine, rekao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

- Poreč je samo jedan od 14 gradova u Hrvatskoj s pozitivnim prirodnim prirastom i uvjeren sam da smo zasigurno i jedini koji smo u tako kratkom razdoblju izgradili dvije potpuno nove škole. Osnovna škola Finida je investicija vrijedna 54 milijuna kuna bez PDV, Grad Poreč je investitor, dok je pravo građenja na parceli od 4 hektara dobiveno od Republike Hrvatske, napomenuo je prilikom obilaska gradilišta Peršurić.

Ukupna neto korisna površina škole je 4691,8 m2, a ukupna neto korisna površina dvorane je 2659,6 m2. Ukupna bruto površina škole je 5266,6 m2, a ukupna bruto površina dvorane je 2763,7 m2.

Škola je namijenjena za 600 učenika, a sastojat će se od 20 učionica, 8 razredne nastave i 12 predmetne nastave, specijaliziranih kabineta, čitaonice, učionice za produženi boravak, višenamjenskog prostora, kuhinje i blagovaone, te prostora za vanjsku namjenu.  Voditelj gradilišta napomenuo je, prilikom obilaska gradilišta, kako će zgrada škole biti duža od stotinu metara, te da su učionice razredne nastave predviđene u njenom prizemlju, a viši razredi na katu.

Sportska dvorana bit će trodijelna (dimenzije borilišta su 27x45x8 metara), a sastojat će se od glavnog dijela gdje su smještena 3 košarkaška terena, 6 svlačionica i 3 kabineta za nastavnike, te su na gornjem dijelu smještene tribine za 328 gledatelja. Dvorana je povezana sa školom toplom vezom u podrumu škole, dok će za vanjske korisnike biti osiguran i vanjski ulaz.

- Do škole će se dolaziti prometnicom koju krećemo graditi iduće godine, a dolazit će od smjera Kauflanda, pokraj St. Vergotini i iza Ital-Icea sve do škole, gdje će biti osigurana i dva parkinga s dvjestotinjak mjesta za automobile i autobuse te rotorom, rekao je gradonačelnik i nadodao kako će izgradnjom škole Finida sva porečka djeca krenuti na nastavu u jednoj smjeni. – Radi se o generacijskom projektu za naš grad, radovi koji su započeli još u travnju ove godine trajat će gotovo 15 mjeseci kako bi sve bilo završeno u roku i baš zato želim zahvaliti stanovnicima naselja Čimižin i Finida na strpljenju i razumijevanju, jer se ovdje doista radi o velikom gradilištu i značajnom projektu, zaključio je gradonačelnik.

Svi zainteresirani dinamiku radova na gradilištu Osnovne škole Finida mogu pratiti putem live-streama na sljedećim linkovima: https://www.youtube.com/watch?v=ct2lGUZD5rI i https://www.youtube.com/watch?v=PDltvwuDYCY

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa