preko 600 polaznika

Ministar Medved otvorio Susrete djece hrvatskih branitelja u Savudriji

2
Sa susreta u Savudriji
Sa susreta u Savudriji

Šesnaesto izdanje Susreta djece hrvatskih branitelja – uspomene na sretnu budućnost svečano je otvoreno 29. kolovoza. Susreti se već devet godina odvijaju u Savudriji, a u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Zamjenik gradonačelnika Grada Umaga Ivan Belušić pozdravio je brojne uzvanike i djecu te svima zaželio toplu dobrodošlicu i ugodan provod u našem gradu. Susret je u ime Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske otvorio ministar Tomo Medved, a prisustvovali su i predstavnici Saveza izviđača Hrvatske, Zagrebačkog Holdinga kao i organizacijskog odbora Susreta.

Od danas pa sve do četvrtka u kampu boravi gotovo šestotinjak djece iz cijele Hrvatske koja se natječu u raznim sportskim, umjetničkim i društvenim disciplinama. Cilj navedenih susreta je odgajati djecu na način da zavole domovinu, upoznavanjem njezinih ljepota i znamenitosti, kao blago koje moraju njegovati svojim stvaralaštvom, rukama i umom.

Najnovije vijesti