na sredini zaljeva

Umaški ribari odnjeli dagnje slovenskim policajcima, ovi odbili

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Nadasve rijedak i neobičan ribarski piknik nasred Savudrijske vale u nedjelju poslije podne upriličili su umaški i savudrijski ribari. Desetak ribarskih brodova, manjih i većih, na kojima je bilo i prijatelja ribara, usidrili su se nešto iza 15 sati na sredini crte razgraničenja. Već prvu a potom i ostale ribarice u konvoju presretala su dva slovenska policijska glisera koji su megafonom upozoravali brodove da se nalaze u slovenskim vodama te da se udalje. U pratnji naših ribarica bilo je nekoliko policijskih plovila koji su revnosno štitili naše ribare i da piknik protekne u miru, piše 24sata.

Ribar Ecio Kocijančić kaže da je svrha sadašnjeg piknika na sredini crte razgraničenja između Hrvatske i Slovenije na moru da ribari dokažu i pokažu da će čuvati granicu dokle budu mogli s nadom da je nikad neće izgubiti.  Policija je uz nas, Vlada je uz nas i mi u miru radimo svoj posao unatoč učestalim provokacijama slovenske policije – kaže Kocijančić za 24sata.

Ribarski piknik završio je oko 17 sati bez ikakvog incidenta kada su se ribari sa svojim brodovima razišli. Bio je ovo zasigurno najsigurniji piknik na moru kojeg su čuvala dva hrvatska i dva slovenska policijska plovila. Da pokažu da žele samo mir na moru ribari su odnijeli slovenskim policajcima kašetu sveže pripremljenih dagnji, međutim oni su to ljubazno i sa smiješkom odbili s riječima kako sada i nije prilika za to, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa