Pogledajte fotografije s najveće pučke fešte u Istri!

0

Od četvrtka do subote u Žminju se održavala tradicionalna Bartulja, najveća pučka fešta u Istri i jedina koja je do današnjih dana zadržala sadržaje koji su činili neizostavni dio nekadašnjih samanja poput stočnog sajma i prodaje izvornih narodnih proizvoda i rukotvorina.

Stočni sajam, osim kupaca, tradicionalno privlači i ostale znatiželjnike, ponajviše djecu, a dobro je bio posjećen i sajam domaćih proizvoda, rukotvorina i istarskih suvenira na trgu ispred crkve sv. Mihovila.

U sportskom djelu Bartulje odigrana je prijateljska nogometna utakmica između mlađih uzrasnih kategorija Žminja i Rudara, zatim turnir u pljočkanju, atletska utrka te je održan javni trening u preponskom jahanju.

U kulturno umjetničkom programu nastupili su Folklorno društvo Cere i gosti, dječji vrtić Rapčići, Žminjske mažoretkinje, Osnovna škola Vladimira Gortana Žminj, te Dnevni Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, a u zabavnom programu Akord Live Band kod školskog parka, te Emanon Band, Proleteri i Mauro Staraj & La Banda na lokaciji Zad kaštela. (Fotografije: David Ružić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa