zakupnine javnih površina

Najviša cijena u Puli 60 kuna po kvadratnom metru na dan

0
Pulski noćni život
Pulski noćni život

Tko želi, pod pulskim plavim nebom koristiti javni prostor a sve kako bi na njemu, posebice, tijekom najprometnijih mjeseci ponešto i zaradio, za to će izdvojiti najmanje 9 kuna po četvornom metru na dan, a najviše 60 kuna po kvadratu. Sve ovisi o kojem se objektu radi, kakva je namjena, kolika je površina koju zauzima te u kojoj se zoni nalazi, piše Jutarnji list.

Tako će, primjerice, objekti za prigodnu prodaju i ugostiteljsku djelatnost za vrijeme blagdana izdvojiti oko 35 kuna po četvrnom metru na dan, kućica za pečenje palačinki pred kojom su uvijek redovi ili pak za prodaju sladoleda stoji 50 kuna po četvornom metru na dan, dok se za sklopive i prenosive stoliće za tetovažu, a koji će biti postavljen negdje pored Zlatnih vrata, podno Augustova hrama ili u hladovini pulskih Giardina, plaća tri tisuće kuna za jedan mjesec, baš kao i štand za suvenire ili slike, piše Jutarnji list.

No Pula se, kad je riječ o zakupu javnog prostora, baš poput velikog broja ostalih hrvatskih gradova, dijeli na nekoliko zona. Točno tri, a cijene se spuštaju koliko se više objekt ili prenosivi štand udaljava od samog središta i najfrekventnijih lokacija. U svemu tome dobro je što je, prema odluci Grada za 2017. godinu, cijena jednaka, pa će se za ljetne i za zimske mjesece platiti potpuno jednak iznos za najam četvornog metra javnog prostora, donosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa