Maksimilijan Rojnić dvostruki pobjednik 42. Trke na prstenac

0
Maksimilijan Rojnić
Maksimilijan Rojnić

Brojna publika koja se okupila na trkalištu Gradišće u Barbanu da poprati viteško-konjičku manifestaciju 42. Trku na prstenac, proteklog je vikenda svjedočila rijetko viđenoj i uzbudljivoj situaciji.

Naime, nakon što je u subotu izborio naslov slavodobitnika na 22. Trci za viticu, osvojivši osam punti, Maksimilijan Rojnić je samo dan kasnije nevjerojatnim pogocima, sva tri puta u sridu, te osvajanjem maksimalnih devet punti postao i ovogodišnji slavodobitnik Trke na prstenac. Članovi Društva Trka na prstenac kažu da je ovo tek treći put u povijesti da isti konjanik i konj izbore naslov u obje trke. Maksimilijan Rojnić, rođen 1972., pobjede je izborio na konju Impressive vlasnice Tene Popp, a kopljonoša mu je bio Markus Bulić.

U obje trke, na 22. Trci za viticu i 42. Trci na prstenac sudjelovalo je 16 konjanika. Za naslov slavodobitnika natjecali su se Milio Grabrović, Maksimilijan Rojnić, Goran Špada, Toni Uravić, Stefano Osip, Silvio Učkar, Sanjin Pliško, Nandi Radola, Stefano Benazić, Aleksa Vale, Luka Kancelar, Toni Vlačić, Kristijan Kancelar, Bruno Kožljan, Gvido Babić i Andrej Kancelar. Prema broju osvojenih bodova te izborenom plasmanu Časni sud odlučuje o ulasku konjanika u treći krug turnira i ove su godine odlučili to omogućiti svim konjanicima, bez obzira na bodove osvojene u prve dvije trke.

Trku za viticu i Trku na prstenac nadzirali su članovi Časnog suda, predsjednik Danijel Učkar te Mario Kožljan i Marino Broskvar. Podizači prstenca na Trci na prstenac bili su Darko Kolić i Aldo Kožljan, a vođa kopljonoša Sandi Mavrić. Na početku sva tri starta čula se Mantinjada koju su u nedjelju izveli Mihael Glavaš i Leonardo Rojnić. Vozač karete bio je Milan Jurković.

Nakon proglašenja slavodobitnika, povorka konjanika i kopljonoša u svečanom je mimohodu pozdravila brojnu publiku i goste u Barbanu. Fešta je potrajala do ranih jutarnjih sati, a o ovogodišnjem pothvatu Maksimilijana Rojnića i pobjedi u obje trke još će se dugo pripovijedati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa