Vježbao godinu dana: Prešao Istru na monociklu na 35 °C

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Odlučio sam ići samo rutom na kojoj je stara cesta, a ne Istarskim ipsilonom. Tako sam razgledavao ljepote i uživao u vožnji, kazao je Giulio Schiavon iz Trsta za 24sata.

On se monociklom iz Trsta uputio preko Istre te Primorsko-goranske županije natrag u Trst.

- Bilo je zabavno, a podrške ljudi na svakom koraku nije nedostajalo. Svi su se čudili i fotografirali me - kaže Giulio.

Dane je proveo vozeći monocikl po užarenom asfaltu. Neobično putovanje zabilježio je fotografijama koje je objavio na Facebooku. Osvježavao se pivom, a sudeći prema fotografijama, nije se zaštitio protiv sunca, pa su mu nepokriveni dijelovi tijela pocrvenili.

Šokirao putnike

No na društvenim mrežama zbog svog pothvata dobio je samo pozitivne komentare i potporu.

- Vidio sam ga u Puli kraj naselja Šijana kako vozi i ostao šokiran. Monociklom se vozio rutom dugom ukupno 303 kilometra. Rekao je da mu je to bio velik izazov, a na dan je prelazio oko 100 kilometara na svom limenom ljubimcu - kazao nam je Elvis Morina iz Pule, koji ga je i fotografirao. 

Iako su temperature proteklih dana dosezale više od 35 stupnjeva, to nije spriječilo ovog talijanskog avanturista u neobičnoj vožnji.

- Vozio je iz Trsta preko Slovenije, stigao u Istru, gdje je nastavio rutu preko Vrsara, Limskoga kanala, a potom je došao do Bala, gdje je, kako je rekao, prespavao. Sutradan je nastavio opet starom cestom preko Raše, Labina, Opatije, Rijeke i preko granice opet u Trst. Ispričao je da je iz Trsta, gdje živi, krenuo u srijedu u četiri sata te da voli što teže utrke, pa mu je vožnja monociklom sigurno bila dobar izazov - rekao nam je Morina.

Što teži izazov, to bolje

Giulio Schiavon monocikl je dobio prije godinu dana od prijatelja. Inače se aktivno bavi triatlonom i utrkuje se na Ironmanu. Iako često vozi bicikl po Istri, prvi se put đirao monociklom.

- Što teža utrka i izazov, to je za mene zanimljivije. Pomalo sam vježbao voziti monocikl, odvažio se i krenuo na to zanimljivo putovanje - rekao je Talijan za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa