Proglašene najljepše okućnice i balkoni na području grada Labina

0
Na dodjeli nagrada za najuređenije okućnice i balkon
Na dodjeli nagrada za najuređenije okućnice i balkon

Grad Labin proglasio je 14. kolovoza pobjednike ovogodišnjeg izbora za najljepše okućnice na svom području. To su Moreno Čekada u MO Labin Donji, Jadranka i Dario Knapić u MO Kature, Antun i Vesna Abramić u MO Labin Gornji, Malvina i Đani Klobas u MO Vinež, Flavija i Nino Škopac u MO Rabac, Mirela i Serđo Ružić u MO Kapelica te Tanja i Tomislav Rubinić u MO Ripenda. Nagrađeni su grafikom „Garofula“ akademskog likovnog umjetnika Josipa Diminića, komposterom ili zamjenskim darom u istoj vrijednosti Komunalnog poduzeća 1. Maj Labin te sadnicama ružmarina, koje je darovao sponzor manifestacije Rasadnik Dives iz Ripende u cilju promocije uzgoja aromatičnog bilja.         

Nagrade je uručio gradonačelnik Valter Glavičić sa suradnicima, višom savjetnicom za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Loredanom Ružić Modrušan, pročelnikom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Donaldom Blaškovićem i Nadijom Paliskom – Smoković, vlasnicom Divesa. Svečanosti je prisustvovala i Radmila Paliska Kos, direktorica TZ Grada Labina. Izbor je obrazložila rukovoditeljica PC Zelene površine Komunalnog poduzeća 1. Maj Lori Luketa Dagostin uz pomoć savjetnice za protokol gradonačelnika Vesne Blažina Hatić.

Okućnica obitelji Ružić u Salakovcima, točnije njihov ladanjski vrt, izabran je jer odiše skladom u kojega je nedvojbeno uloženo puno vremena i truda. Obitelj Rubinić u Kalusovom uspjela je kuću uklopiti u okoliš i okućnicom uspješno obuhvatiti zatečene elemente, kao što je npr. šumarak. Obitelj Škopac u Rapcu ukomponirala je mediteranski vrt u arhitekturu svoje kuće i stvorila ugođaj mikrokllime. Okućnicu obitelji Klobas u Vinežu krasi šarm i romantika u čemu se ističe rijetka i zahtjevna biljka olovnica. Obitelj Abramić u Ulici Rike Milevoja u starogradskoj jezgri  svojim je lončanicama postigla maksimum na minimalnom prostoru i time je postala uzor i poticaj ostalim stanovnicima Staroga grada. Slično njima obitelj Knapić je cvjetnim slapom na svom balkonu pokazala da je prirodu moguće unijeti i u najurbanije gradsko naselje Kature. Okućnica obitelji Čekada nalazi se na rubu šume i naizgled je sve ostalo netaknuto, ali u pozadini stoji znalački izbor i raspored prirodnih elemenata.

Gradonačelnik Glavičić je među ostalim istaknuo da je ove godine zaživio gradski projekt postavljanja lončanica po ulicama Staroga grada, u što se obitelj Abramić u potpnosti uklopila te da će Grad razmotriti mogućnost slične akcije u Katurama kako bi se hortikulturno oživio i ovaj dio grada. Također, najavio je jubilarni deseti izbor najljepše okućnice i balkona 2018. godine u kojemu će moći sudjelovati i svi dosadašnji pobjednici, pa ćemo svi zajedno vidjeti koliko smo u proteklom desetljeću napredovali. (Tekst i foto: Robi Selan)   

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa