Pulski Centar za socijalnu skrb opet tresu afere: Nove smjene zbog gnjusnog događaja?

1
Chiara Pašić (foto: Jutarnji list)
Chiara Pašić (foto: Jutarnji list)

Centar za socijalnu skrb u Puli opet tresu afere. Nakon gnusnog zločina ubojstva trogodišnjaka Denisa Pašića u svibnju, koje je počinila njegova majka Chiara Pašić uz pomoć 14-godišnjakinje, u CZSS-u Pula nakon obavljenog stručnog nadzora moglo bi biti još smjena, i to, kako doznajemo, baš u ravnateljstvu, na čijem je čelu već godinama Sandra Milošević, inače v.d. ravnateljice tog Centra, piše Jutarnji list.

Naime, kako Jutarnjem listu potvrđuju iz Ministarstva za socijalnu politiku, pošto je u svibnju odrađen upravni nadzor nad radom CZSS-a Pula te su utvrđeni propusti u radu, ovoga puta propusti su, neslužbeno doznajemo, utvrđeni i kod stručnog nadzora, što, iako još nemamo službene rezultate, potvrđuje činjenica da bi se uskoro u tom Centru trebao provesti natječaj za ravnatelja.

Stručni nadzor

“Napominjemo da je Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Pula-Pola nadležno za provođenje natječajnog postupka za izbor ravnatelja Centra te će po našim saznanjima postupak uskoro biti započet”, kazali su nam iz ureda za odnose s javnošću u nadležnom ministarstvu, dok se u razgovoru s v.d. ravnateljicom CZSS-a Pula, Sandrom Milošević, nije dalo naslutiti da se u spomenutom Centru išta zbiva. “O nalazu stručnog nadzora koji je tek dovršen nemamo nikakvih saznanja. O tome više zna Ministarstvo. Nije bilo govora o ikakvim smjenama. Nisam smijenjena”, kazala nam je Milošević.

U svibnju je, nakon inspekcijskog nadzora od strane nadležnog ministarstva, smijenjena Denise Vojvoda Scrobe, voditeljica Odjela za djecu, mladež i obitelj, a sada bi ista sudbina mogla dočekati i v.d. ravnateljicu Sandru Milošević.

Kako doznaje Jutarnji list, sama ministrica Nada Murganić prije nekoliko dana posjetila je Pulu. Prvo je razgovarala s gradonačelnikom Borisom Miletićem, a nakon njega, daleko od očiju javnosti, posjetila je CZSS Pula. “Ministrica je svratila kod nas, došla nas je pozdraviti, popričati s nama, upitati kako smo. Samo se kratko osvrnula na užasan događaj, no nije iznosila nikakvo mišljenje”, rekla nam je Milošević.

Uskoro rezultati

O tek provedenom stručnom nadzoru u CZSS-u Pula razgovarali smo i s Antunom Ilijašem, čelnikom Hrvatske komore socijalnih radnika, koja provodi takvu vrstu nadzora. “Cijeli postupak je završen, ali neki postupci još traju. Nadamo se da bi rezultati mogli biti gotovi krajem kolovoza”, kazao nam je Ilijaš. “Riječ je o nadzoru kojim se kontrolira poštuje li se etički kodeks struke, rade li djelatnici sukladno pravilima struke”, dodao je Ilijaš za Jutarnji list.

Najnovije vijesti