Metro službeno uručio Michelinovu zvjezdicu restoranu Monte

0
Danijel Đekić, Tjitska Đekić i Roberto Mancuso
Danijel Đekić, Tjitska Đekić i Roberto Mancuso

Roberto Mancuso, predsjednik uprave Metroa, globalnog partnera Micelinovog vodiča 3. kolovoza uručio je Michelinovu zvjezdicu Danijelu Đekiću, vlasniku i chefu restorana Monte - prvog hrvatskog restorana koji je zaslužio jedno od najprestižnijih priznanja u svijetu kulinarstva. 

Uz Monte, dvanaest restorana iz Istarske županije: Meneghetti, Batelina, San Rocco, Konoba Morgan, Zigante, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Sv. Nikola, Wine Vault, Alla Beccaccia i Pergola ušlo je u selekciju Michelinovog  gastro vodiča za 2017. godinu te im je u Metro u kolovozu uručio plakete, takozvane Michelinove tanjure.

"Snagu i potencijal istarske gastronomije Metro je prepoznao 2014. godine kada smo otvorili prvi veleprodajni centar u Istri prilagođen hotelima, restoranima i ugostiteljima. Suradnju s Michelinovim vodičem Metro je ostvario i u Hrvatskoj kako bismo hrvatskim restoranima i ugostiteljima pomogli da zauzmu svoje mjesto na gastronomskoj karti svijeta", izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave Metro Cash & Carry Hrvatska.

Više od trećine kupaca Metroa u Hrvatskoj dolazi iz HoReCa sektora, među kojima su i 32 restorana s Michelinovom preporukom. Upravo zato iskustva i znanja stečena u suradnji s Michelinovim vodičem i kulinarskim natjecanjem Bocuse d'Or Metro koristi kako bi globalnim partnerstvima doprinio prepoznatljivosti hrvatske turističke i ugostiteljske ponude. 

S više od stotinu godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas preporučuje više od 20 tisuća restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, Michelinovi inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, Michelinov vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a plaketa Michelinovog  vodiča službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.

Michelinov vodič predstavlja odabir najboljih restorana i hotela u 28 država koje obuhvaća. U svom prikazu birane gastronomske ponude diljem svijeta naglašava kulinarski dinamizam svake pojedine države, kao i nove trendove te perspektivne mlade chefove. Kroz posebna priznanja koja im dodjeljuje svake godine, Michelinov vodič stvara dodatnu vrijednost za restorane te time pridonosi prestižu lokalne gastronomije, pritom čineći gradove i države atraktivnijima za turiste. Uz pomoć rigorozne metode selekcije i znanja o ugostiteljskoj industriji prikupljenog tijekom niza godina, Michelinov vodič klijentima pruža jedinstvenu stručnost koja mu omogućuje da im ponudi istinski kvalitetne usluge.

Metro Cash & Carry vodeća je tvrtka u području samoposlužne veleprodaje u Hrvatskoj. Metro Cash & Carry u Hrvatskoj je počeo poslovati 2001., a trenutno ima devet veleprodajnih centara u Zagrebu (Jankomir i Sesvete), Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku, Puli, Poreču i Varaždinu te drive-in centar u Dubrovniku. Metro Cash & Carry zadovoljava profesionalne potrebe vlasnika tvrtki, pri čemu je fokusiran primarno na HoReCa sektor i male trgovce. Metro u Hrvatskoj trenutno ima više od 160 tisuća profesionalnih kupaca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa