ubrzao radove

Šetnicu u Raklju nazvali po Stjepanu Hauseru!

0
Pogled na Raški zaljev iz Raklja, naselja koje je dobilo stazu nazvanu po poznatom glazbeniku Stjepanu Hauseru
Pogled na Raški zaljev iz Raklja, naselja koje je dobilo stazu nazvanu po poznatom glazbeniku Stjepanu Hauseru

U dogovoru s lokalnom vlašću, ove je godine u samom Raklju pokrenut niz aktivnosti i projekata, čime će se uvelike poboljšati, ne samo turistička ponuda, već i kvalitetniji život mještana. Jedan od tih projekata je i uređenje šetnice od uvale Kalavojna do Sv. Nikole, donosi TV Istra.

Prva etapa radova započela je u proljeće raskrčivanjem već postojećih staza od uvale Luka do Sv. Mikule, a potom i do uvale Kalavojna. Budući da su inicijatori namjeravali stazu završiti kroz 2-3 godine, Stjepan Hauser je svojim angažmanom i entuzijazmom ubrzao radove izrade šetnice, te će staza biti prohodna već sada. Trenutno se na stazi izvode sitni radovi, kako bi sve bilo spremno za nedjelju, 6. kolovoza, kada će se zapravo odviti i samo otvorenje te pješačko-biciklističke staze, piše na stranicama TV Istre.

Sportsko-zabavna manifestacija otvorenja Staze Stjepana Hausera započet će u 15 sati okupljanjem šetača i biciklista ispred Doma u Raklju. Zabavni program odvijat će se u uvali Luka s početkom u 20 sati nastupom Klape Rišpet, Ive Amulića i gosta iznenađenja. Manifestacija “Stazom Stjepana Hausera” odvija se u sklopu bogatog programa Rakljanskog kulturnog ljeta, donosi TV Istra.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa