Blagdani: Umag odao počast poginulim braniteljima

0
Polaganje vijenaca
Polaganje vijenaca

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 4. kolovoza gradonačelnik Vili Bassanese, njegov zamjenik Ivan Belušić, pročelnik Ureda gradonačelnika Diego Banković, predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata te ostali građani, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog križa na umaškom gradskom groblju, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

„Danas, na dan sjećanja na 5. kolovoza 1995., od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Poseban pozdrav upućujem svima onima koji su sudjelovali u Oluji, ali isto tako, moramo se u ovom trenutku prisjetiti i odati pijetet svim poginulim osobama, stradalnicima, civilnim žrtvama Domovinskog rata, napose djeci i obiteljima te svima koji su dali dio sebe za našu hrvatsku domovinu.“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Nakon groblja, položeni su vijenci te zapaljene svijeće i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u parku Humagum, čime je još jednom odana počast našim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom omogućili da danas uživamo upravo u miru i slobodi. Nakon položenih vijenaca, predstavnik branitelja i predsjednik „UHBDR-154.“ Mato Magdić sve je prisutne podsjetio na doba Domovinskog rata i njegove žrtve s posebnim naglaskom na doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju današnje samostalne domovine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa