Istragrafika povećala izvoz za 30 posto i izvozi na desetak tržišta

0
Tvrtka iz Kanfanara tržišni je lider na području taktilne ambalaže, a inovacije su potvrđene i prestižnim nagradama
Tvrtka iz Kanfanara tržišni je lider na području taktilne ambalaže, a inovacije su potvrđene i prestižnim nagradama

Istragrafika, vodeći proizvođač komercijalno-kartonske ambalaže u Hrvatskoj, u prvih šest mjeseci povećala je svoj izvoz za 30 posto. Tvrtka trenutno izvozi na desetak stranih tržišta, među kojima su najvažnija Austrija, Italija, Mađarska, Slovenija, Srbija, BiH i Švicarska. Od novih većih izvoznih poslova ističe se suradnja s tvrtkom Žito d.d. Ljubljana, jednom od najvećih slovenskih prehrambenih kompanija kao i suradnja s Fabrikom duvana Sarajevo, najvećim proizvođačem duhanskih proizvoda u BiH.

Poslovni prihodi Istragrafike su u prvih šest mjeseci nadmašili prošlogodišnje rezultate u istom razdoblju te se očekuje nastavak takvog trenda do kraja godine. Tvrtka iz Kanfanara godišnje preradi više od 8.000 tona kartona od kojega nastaje visokokvalitetna amabalaža za proizvode iz duhanske, prehrambene, kemijske, kozmetičke, konditorske i farmaceutske industrije. U modernom pogonu proizvodnja se odvija kontinuirano u tri smjene. Kartonske kutije Istragrafike tako se danas nalaze na policama svih većih trgovačkih lanaca, a među njima je sve više inovativnih proizvoda tzv. taktilne ambalaže, u čemu su tržišni lider.

„Ambalaža prvenstveno privlači izgledom i efektom, ali vrlo je važno stvoriti i ugodu prilikom opipa. Upotrebom niza tehnoloških rješenja na kutiji nastaju ispupčenja ili udubljenja, što stvara osjećaj veće vrijednosti i razlikovnosti u odnosu na konkurentne proizvode. Ponekad upravo to može prevagnuti u odabiru proizvoda. U tom smo se segmentu specijalizirali, a posebno u nanosu efektnih lakova te mat i sjanih kombinacija“, ističe direktor Istragrafike Enis Kancelir.

Istragrafika surađuje s više od 70 tvrtki u okruženju, među kojima su i neki od najvećih domaćih brandova, kao što su TDR, Dukat, Kraš, Atlantic grupa, Saponija, Kandit, Podravka i Belupo. Njihova ambalaža krasi i poznate međunarodne brandove tvrtki poput Lindta, Nestlea, Heinekena, British American Tobaccoa, Favargera i Hippa.

Istragrafika kontinuirano investira u odjel razvoja i konstrukcije ambalaže, zbog čega svojim kupcima može ponuditi kreativna i inovativna rješenja koja ih razlikuju od konkurencije. Neke od tih inovacija su prepoznate i na svjetskom tržištu, pa je Istragrafika dobitnik niza prestižnih nagrada, među kojima je i nagrada World Packaging Organisation (WPO), najveće globalne udruge industrije ambalaže.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa