Pulski vatrogasci od početka godine imali čak 681 intervenciju

0
Klaudio Karlović, Boris Miletić i Ardemio Zimolo
Klaudio Karlović, Boris Miletić i Ardemio Zimolo

„Požar trave i niskog raslinja u Medulinu, krenite na hitnu intervenciju“, oglasilo se s razglasa uz zvuk sirene i pulski su vatrogasci u trenu već bili u vozilu i na putu ka Medulinu.

Dojava je stigla 7. kolovoza, u trenutku kada je pulski gradonačelnik Boris Miletić u nazočnosti novinara došao pozdraviti pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Pula.

„Želim vam zahvaliti na velikom angažmanu i iskazati potporu u vašem radu“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić prilikom posjete pulskim vatrogascima koji su ove sezone, nažalost, zbog velike suše i brojnih požara, imali pune ruke posla.

Pulski vatrogasci idu na intervenciju
Pulski vatrogasci idu na intervenciju

„Pokazali ste se itekako spremnim i kvalitetno odradili posao“, kazao je Miletić zapovjedniku pulske Javne vatrogasne postrojbe, Klaudiju Karloviću koji je naglasio kako smo imali prilike posvjedočiti 681. Intervenciji po redu.

„Toliko je intervencija prije 4, 5 godina bilo u čitavoj godini, a sada u svega sedam mjeseci. Najveći broj požara imali smo prije dvije godine, njih 915 i velika je vjerojatnost da ćemo ove godine tu brojku itekako prestići“, iskazao je Karlović svoju bojazan.

Istaknuo je kako Pula ima najkvalitetniji vatrogasni sustav u Istri, a među boljima u Hrvatskoj i naglasio kako on i kolege doista daju svoj maksimum ne bi li pružili pomoć unesrećenima i smanjili nastale štete imovine i prirode.

Miletić je na kraju apelirao na građane i goste Pule i Istre da budu jako oprezni jer je i mala nepažnja dovoljna da nastanu velike, nepovoljne posljedice. Karlović je, pak, podsjetio da je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom prostoru koja traje do 31. listopada.

Predsjednik Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe i potpredsjednik pulskog Gradskog vijeća, Ardemio Zimolo zahvalio je Miletiću na iskazanoj potpori i naglasio kako vatrogasci, uz požare, imaju i brojne druge intervencije koje uspješno odrađuju. „Čast mi je da predstavljam te ljude“, zaključio je Zimolo.

Miletić je u društvu Karlovića i Zimola obišao skučene prostore pulske vatrogasne postrojbe, ali koji su popunjeni vrhunskom vatrogasnom opremom. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Miletic u drustvu Zimola i Karlovica razgledava prostore i opremu pulskih vatrogasaca
Miletic u drustvu Zimola i Karlovica razgledava prostore i opremu pulskih vatrogasaca

Pulski vatrogasci imali su 681 intervenciju od početka ove godine
Pulski vatrogasci imali su 681 intervenciju od početka ove godine

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa