HTZ dodijelio 75.000 kuna za pet projekata TZ Središnje Istre

0

Na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, održanoj 27. srpnja 2017. usvojena je Odluka o dodjeli potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima u 2017..

Temeljem navedene Odluke, Turističkoj zajednici središnje Istre (TZSI), za projekte prijavljene na javni poziv objavljen u ožujku tekuće godine, dodijeljeno je ukupno 75 tisuća  kuna, odnosno 35,88 posto sredstava dodijeljenih TZ-ovima na turistički nerazvijenim područjima Istarske županije.

Na natječaj, koji je zaključen 21. travnja tekuće godine, TZSI je kandidirala pet projekata. Za “Brendiranje središnje Istre”, odnosno izradu “krovnog” vizualnog identiteta i slogana, vizualnog identiteta svih mikrodestinacija područja TZ-a te izradu idejnog rješenja image brošure dodijeljeno je 20.000 kn.

Za “Označavanje cikloturističkih staza” – obilježavanje dviju biciklističkih staza – “Staze vodopada” na području Grada Pazina i Općine Cerovlje te “Staze od lokve do lokve” u Općini Tinjan dodijeljeno je 15.000 kn).

Za “Kuharske radionice za ugostitelje”, odnosno realizaciju tematskih kuharskih radionice za ugostitelje na temu "Valorizacija lokalnih proizvoda i namirnica", a koje imaju za cilj daljnje obogaćivanje gastronomske ponude središnje Istre te bolje povezivanje lokalnih OPG-ova i ugostitelja dodijeljeno je 20.000 kn.

Za projekt “Signalizacija na području općine Tinjan”, odnosno nastavak postavljanja turističke signalizacije na terenu dodijeljeno je 10.000 kn, a za projekt “Vidikovac Pazinska jama” – uređenje vidikovca nasuprot pazinskog kaštela dodijeljeno je 10.000 kn).

Kako je istaknula Sanja Kantaruti, direktorica TZSI, iznimno su ponosni na činjenicu da je HTZ financijski podržao svih pet prijavljenih projekata te na taj način omogućio realizaciju prijeko potrebnih, programom rada zacrtanih projekata. Kako je navela, bez podrške HTZ-a, ne bi bila moguća realizacija svega planiranog, no obzirom na dodijeljena sredstva, sve navedeno bit će realizirano do konca listopada.

“Od najveće je važnosti, svakako je realizacija projekta brendiranje središnje Istre, koja do sada nije bila vizualno definirana, niti prepoznatljiva kao destinacija. Također, realizacijom ostalih projekata dodatno ćemo poboljšati postojeću turističku infrastrukturu te postojeće turističke proizvode, ali i omogućiti stvaranje novih, prijeko potrebnih sadržaja za sve veći broj turista, koji posjećuju središnju Istru”, zaključila je Kantaruti. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa