U Banjolama svečani doček Mikele Ristoski i Miroslava Petkovića

0

U Banjolama je 27. srpnja održan svečani doček vrhunskih sportaša koji su se vratili iz Londona sa Svjetskog atletskog prvenstva za osobe sa invaliditetom.

Mikela Ristoski i Miroslav Petković članovi su Atletskog kluba Medulinu, a na Svjetskom prvenstvu osvojili su 1. i 2. mjesto te Hrvatskoj i Medulinu omogućili zlatnu i srebrnu medalju.

Svečani doček Mikele i Miroslava organiziran je u Banjolama, a sportaše je dočekao načelnik Općine Medulin Goran Buić sa suradnicima, mali nogometaši iz NK Banjola i brojni mještani općine Medulin, prijatelji i obitelj.

Mikela i Miroslav sa svojim su trenerima skromno, ali ponosno kročili na plato na kojemu im je načelnik Goran Buić u ime Općine Medulin uručio buket, novčani bon u iznosu od 5.000,00 kn za postignute rezultate te paket Općine Medulin. Uz navedene nagrade načelnik Buić nadodao je da će Općina Medulin omogućiti Mikeli potrebne „sprinterice“, a Miroslavu disk koji mu je potreban za daljnja natjecanja.

Načelnik Goran Buić tom im je prigodom čestitao te istaknuo da je iznimno ponosan na postignute rezultate, trud i odricanja uz pomoć kojih su postigli tako vrhunske rezultate. Naglasio je da se zahvaljujući Mikeli i Miroslavu za Medulin pročulo u cijelom svijetu, zahvalio se svim mještanima na dolasku, a osobito obitelji, trenerima i prijateljima Mikele i Miroslava. Načelnik je uručio poklon paket i treneru Mikele Ristoski, Danialu Teminu te pomoćnom treneru Miroslava Petkovića, Ednanu Čobanu.

Mikela Ristoski zahvalila se Općini Medulin, treneru i prijateljima na podršci i istaknula da će nastaviti trenirati još više i bolje, a Svjetsko prvenstvo u Londonu pamtiti će zauvijek. Miroslav Petković zahvalio se Općini Medulin na podršci te istaknuo da je mnogo lakše postizati uspjeh uz podršku lokalne zajednice, mještana, prijatelja i obitelji. Zahvalio se i treneru na iznimnoj podršci te naglasio da će nastaviti sa pripremama za sljedeće prvenstvo. Svjetsko prvenstvo u Londonu bilo mu je prvo Svjetsko natjecanje na kojemu je sudjelovao, a pohvalio je i publiku u Londonu koja je bila velika podrška unatoč kiši i hladnom vremenu.

Mikela i Miroslav poklonili su načelniku Goranu Buiću majicu kao poklon za njegov nedavni rođendan, ali i kao zahvalu za neizmjernu podršku.

Nakon emotivnih obraćanja naših sportaša brojnim mještanima, prijateljima, obitelji, večer se nastavila uz rezanje velike torte, druženje i slavlje sa prijateljima i mještanima.

Mikela Ristoski hrvatska je paraolimpijka i članica Atletskog kluba Medulin. Na Paraolimpijadi u Londonu osvojila je brončanu medalju u skoku u dalj. Na Svjetskim igrama 2015. godine osvojila je dva zlata, a na dvoranskom prvenstvu u Anconi prošle godine još dodatna dva zlata. Postavila je svjetski rekord u troskoku od 11,66 m i osobni rekord u skoku u dalj 5,62 m. Popravlja ga na 5,68 m već u lipnju prošle godine u Grossetu, na IPC Europskom prvenstvu gdje osvaja srebro, dok na Paraolimpijadi u Rio de Janeiru skokom i osobnim rekordom od 5,79 m osvaja zlatnu medalju. I na ovom održanom svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonu Mikela je je 5,66 m skočila odmah u prvom skoku, koji je ujedno njezin i najbolji ovosezonski skok na službenim natjecanjima u para atletici, te osvojila zlato!

Miroslav Petković iz Vikurana član je Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Medulin, a unatoč tome što se atletikom bavi tek tri godine, broj vrhunskih rezultata svake godine je sve veći. Prošle je godine na IPC Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje je održano u talijanskom Grossetu bacanjem od 42,84 metra osvojio zlatnu medalju. Ove je godine na prvenstvu Hrvatske osvojio 1. mjesto u Varaždinu. Disk je bacio vrtoglavih 44,48 m čime ne samo da je oborio vlastiti rekord, već i rekord Hrvatske.! Na ovom Svjetskom prvenstvu Miroslav je odličnim nastupom osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju sa rezultatom 45,99 m što je ujedno njegov najbolji rezultat te novi državni rekord u ovoj disciplini! 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa