Slovenku probudili provalnici pa počela vikati

0

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 41-godišnjakom iz mjesta Paulovac te je utvrdila osnove sumnje da su počinili tri kaznena djela teške krađe i dvije krađe.

Muškarce se tereti da su se proteklog vikenda, odnosno tijekom noći između 3. i 4. te između 4. i 5. kolovoza, za vrijeme dok su korisnici apartmana spavali, ušuljali u četiri apartmana na području Novigrada, odakle su otuđili prijenosna računala, mobitele, novac i razne druge predmete. Time su strane turiste oštetili za više tisuća kuna, osim u slučaju državljanke Slovenije, koja se probudila kada su muškarci ušli u sobu te su pobjegli kada je uplašena žena počela vikati. Osim spomenutih događaja, dvojac se sumnjiči i da su državljanki Njemačke u subotu u ranim jutarnjim satima iz otvorenog apartmana otuđili mobitel, čime su je oštetili za nešto više od tisuću kuna.

Obavljenim pretragama stana u naselju Musalež i automobila Opel, zagrebačkih registracijskih oznaka, policijski službenici pronašli su više računala, mobitela, novca i razne tehničke robe, za koju se sumnja da je ukradena te su dvojica muškaraca jučer privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, izvjestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa