Zlatni dečko Giovanni Cernogoraz vratio se u rodni Novigrad

0
Giovanni Cernogoraz
Giovanni Cernogoraz

Tek mu je 30, a već ga nazivaju jednim od najuspješnijih novigradskih sportaša svih vremena. A tako je bilo i prije osvojenog olimpijskog zlata o kojem od jučer bruji čitava Istra i Hrvatska!

Dakako, riječ je o Giovanniju Cernogorzu, „zlatnom dečku“ iz Novigrada.

Za veliku i dobru opremljenu streljanu u Novigradu gdje neumorno trenira, zaslužan je njegov otac, Valter Cernogoraz koji se dugo i uporno brinuo za to da sinu osigura adekvatno mjesto za trening, koje zadovoljava sve norme. Iako, zbog boljih financijskih uvjeta, Cernogoraz u posljednje vrijeme trenira za streljačko društvo iz Velike Gorice, uz trenera Stjepana Vučkovića.

Osim što je uspješan sportaš, on je i dobar ugostitelj, ali i ponosan suprug i otac iz čijeg uspjeha ne stoji isključivo talent, već i jako puno truda.

Giovanni je prije Olimpijade i zlata u Londonu i ranije bio vrlo, vrlo uspješan u gađanju letećih meta, disciplini trap, što dokazuju brojni pehari, medalje i plakete koje ukrašavaju obiteljski restoran koji nosi ime njegova imenjaka, nonića Giovannija, u kojem i on radi.

Njegovi najbliži ga bezrezervno podržavaju u ostvarenju svojih ciljeva. I njegov je otac pucao, a uspješan je bio na nivou regije. Svakako je zaslužan što je i Giovanni počeo gađati, jer je uz njega zapravo i počeo trenirati.

I tako se Giovanni, koji uz redovite treninge, radi i u obiteljskom restoranu, za moralnu, ali i financijsku podršku, odužio na najbolji mogući način – uspjehom, na sveopće veselje obitelji.

Gianni, kako ga od milja zovu članovi obitelji, pred odlazak na kvalifikacije za Olimpijske igre u Peking malo se i dvoumio, jer mu je upravo u tom periodu supruga trebala roditi. No, zvijezde su se poklopile i ona je rodila 15 dana prije, pa je Gianni mogao mirno i bez brige otići po propusnicu za Olimpijske igre na kojima je doista briljirao.

Ostvarenje toga njegovog sna slavi cijela obitelj koja uz Novigrađane iščekuje njegov današnji dolazak i priprema mu svečani doček i veliku feštu – zasluženo! (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa