rovinj

Umjetnik susreće kuhara: Prva rezidencija u znaku Adriana Pacija

0
Adrian Paci i Andrew Gaskin
Adrian Paci i Andrew Gaskin

Program umjetničkih rezidencija pod nazivom"Umjetnik susreće kuhara" u hotelu Adriatic u Rovinju zamišljen je kao koncept koji spaja umjetnost i gastronomiju s jednim inovativnim pristupom uspijevajući time privući umjetnike međunarodne reputacije te ih predstaviti hrvatskoj sredini. Ovogodišnii će program rezidencija tako predstaviti umjetnike Drianta Zenellija, Adriana Pacija, Yala Calovskog i Hristinu Ivanosku te Marka Požlepa pri čemu umjetnici provode tjedan dana u Rovinju upoznavajući se s umjetničkom i gastronomskom scenom Istre tijekom posjeta umjetničkih studija, održavanja prezentacija, predstavljanja radova te posjetima vrhunskim i autohtononim gastronomskim autoritetima istarske scene.

Program završava večerom koja okuplja 10-15 protagonista hrvatske i međunarodne kulturne scene pri čemu se stol pretvara u platformu za razgovor i diskusiju o suvremenim umjetničkim i kulturnim strujanjima kao i ulozi kulturnih institucija i novih inicijativa u kulturi. Večeru priprema poznati šef Andrew Gaskin koji nakon vremena provedenog na razgovor, istraživanje poetike i rada određenog pozvanog umjetnika, nastoji prevesti umjetnički jezik u jedan drugi oblik umjetnosti, gastronomiju, odmičući se od standardiziranih hotelskih i restoranskih predvidljivih menija.

Program je ove godine započeo s poznatim albansko-talijanskim umjetnikom Adrianom Pacijem, a kako je prošla prva umjetnička rezidencija u Rovinju pogledajte na fotografijama. Ovogodišnji program umjetničkih rezidencija kuriraju kustosice Vanja Žanko i Jelena Tamindžija te umjetnik Tomislav Brajnović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa