U obnovu škola Grad Pula ulaže 3,5 milijuna kuna

0
Gradonačelnik Miletić posjetio je školu na Stoji
Gradonačelnik Miletić posjetio je školu na Stoji

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u pratnji suradnika i ravnateljice posjetio je 24. srpnja osnovnu školu Stoja u kojoj su trenutno u tijeku radovi na sanaciji i adaptaciji škole vrijednih više od 760 tisuća kuna. Radovima su obuhvaćene tri sanitarne vertikale sa po šest čvorova u razini prizemlja i prvog kata te sanitarije smještene u razini suterena, kao i popratne građevinske, instalaterske radove te ugradnju opreme, a uz to, u osnovnoj školi Stoja već su u izvedeni radovi ograđivanja školskog dvorišta te je u planu i rekonstrukcija sigurnosne rasvjete.

„Mi kao Grad već tradicionalno ljetne mjesece i vrijeme školskih praznika koristimo kako bi u našim školama i vrtićima proveli potrebne radove kako bi se u njima poboljšali uvjeti rada. Za kapitalna ulaganja, opremanje te usluge tekućeg i investicijskog održavanja svih 11 osnovnih škola Grad Pula je u Proračunu za 2017. godinu osigurao 3,5 milijuna kuna, od ukupno 76 milijuna kuna rezerviranih za predškolski i školski sustav. Ulaganje u obrazovanje je najisplativije ulaganje i stoga me veseli što će naši učenici na jesen imati još bolje uvjete za rad, za učenje i za napredak“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić i zahvalio svim vrijednim radnicima koji unatoč visokim vrućima neumorno rade kako bi sve bilo na vrijeme gotovo.

Ravnateljica osnovne škole Stoja Zdenka Perović zahvalila je Gradu Puli na velikom investicijskom projektu čime se dodatno podiže školskog standard. Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović dodala je i to kako se pored ulaganja u osnovnu školu Stoja provode radovi i u ostalim školama. Tako se u školi Vidikovac provodi kompletna sanacija poda u školskoj sportskoj dvorani te se rekonstruira kanalizacija i saniraju podovi učionica u suterenu. U školi Kaštanjer izvode se radovi na sanaciji temeljne konstrukcije kako bi se osigurao prijenos opterećenja u dublje slojeve, a u osnovnoj školi Tone Peruško  rekonstruira se prolaz na 1. katu te se postavlja sustav video nadzora. nastavlja se provedba informatizacije i modernizacije nastave po školama te će se na tragu toga za Školu za odgoj i obrazovanje nabaviti nova prijenosna računala, kako bi se i ta škola pridružila devet ostalih škola koje se već koriste sustavom e-Dnevnika.

Osim investicijskog programa, Grad osigurava i niz ostalih programa i mjera kojima nastoji održati i unaprijediti kvalitetu obrazovnog sustava. Grad Pula sufinancira uslugu produženog boravka u svih 11 osnovnih škola, za što se iz proračuna izdvaja 2,5 milijuna kuna, kao i dodatnih 718 tisuća kuna subvencija za školske marende te produženi kroz socijalni program. Za prijevoz učenika osnovnih škola (subvenciju mjesečne autobusne karte) izdvaja se 175 tisuća kuna. Grad Pula kroz projekt „Zajedno do znanja“ izdvaja 600 tisuća kuna kako bi osigurao 47 pomoćnika u nastavi za 64 djece s teškoćama u razvoju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa