prodaja stanova

Jovo Bukvić iz Kaštelira prijavio porečke sutkinje USKOK-u

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

"'Sutkinje, Vlatka Markuš i Sanja Oroz te sudska savjetnica Općinskog suda u Poreču Sandra Pilato, sudski procjenitelj Dražen Sumić, Gordan Blagojević stečajni upravitelj tvrtke Goran Inženjering iz Poreča, tvrtka Goran Inženjering u stečaju, te kupci Istrakop i Fiorenco Janko iz Poreča su na moju štetu počinili kaznena djela prodavši u tajnosti moja dva stana koje sam stekao još 2004. U ovom slučaju očita je sprega kupaca mojih stanova i sudaca iz kaznene prijave. Svaki od moja dva stana u Taru koštaju više od 800.000 kuna, a sud ih je bez mog znanja prodao za trećinu vrijednosti i to još temeljem krivotvorene procjene nekretnina. Tu je ogroman prostor za zaraditi novac i motiv je samo novac. Ovo je nedvojbeno pravi kriminal i oni su sudionici tog kriminala', priča Jovo Bukvić iz Kaštelira pokraj Poreča koji je zasigurno jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji je tražeći pravdu i zaštitu svojih prava USKOK-u kazneno, između ostalih, prijavio i troje zaposlenika porečkog Općinskog suda." donosi 24sata.

"Kaznenu prijavu protiv osmero prijavljenih zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje službene i poslovne isprave, među kojima su dvije sutkinje i jedna sudska savjetnica Općinskog suda u Poreču, ogorčeni Jovo Bukvić je početkom lipnja neposredno dostavio riječkom USKOK-u, Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, te na znanje Županijskom državnom odvjetništvu u Puli, MUP-u, Ministarstvu Pravosuđa i DORH-u. Općinsko državno odvjetništvo u Puli početkom lipnja dopisom je Jovu Bukvića izvijestilo da je njegovu kaznenu prijavu protiv sudaca i drugih, navodeći njihova imena, dostavilo na postupanje Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta." piše 24sata.

Naime, u kaznenoj prijavi stoji da su u ovršnom postupku na porečkom Općinskom sudu koja se vodi prema jednoj tvrtki u stečaju radi namirenja novčanih potraživanja više vjerovnika, među kojima Jovo Bukvić nije niti dužnik niti vjerovnik, prijavljeni suci i drugi započeli i dovršili javnu prodaju njegovih stanova unatoč nedvojbenom i neupitnom zakonitom vlasništvu i posjedu, piše 24sata. Više na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa