Istri prva medalja u Londonu: Giovanni Cernogoraz osvojio zlato!

0
Giovanni Cernogoraz - zlatni olimpijac
Giovanni Cernogoraz - zlatni olimpijac

Giovanni Cernogoraz iz Novigrada osvojio je drugo hrvatsko zlato i treću medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. U finalu u disciplini gađanje letećih meta Cernogoraz je bio bolji od Talijana Massima Fabbrizija iskazavši u napetom pripetavanju veću koncentraciju. Brončanu medalju osvojio je Kuvajčanin Aldeehani pobijedivši glavnog favorita Australca Michaela Diamonda.

Giovanni Cernogoraz je član velikogoričkog streljačkog kluba Gord, a karijeru je započeo u Gusaru iz Novigrada, kojeg je osnovao njegov otac Valter. Inače, Valter Cernogoraz je poznati novigradski ugostitelj, vlasnik ribljeg restorana Giovanni, na ulazu u Novigrad s porečke strane. (N.Č.)

Župan Jakovčić čestitao Cernogorzu

Župan Istarske županije Ivan Jakovčić uputio je Giovanniju Cernogorzu čestitku na vrhunskom sportskom rezultatu za osvojenu zlatnu olimpijsku medalju u gađanju letećih meta, disciplina trap, na XXX. Ljetnim Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

„Kažu da u sportu treba biti žara, no Tvoj je uspjeh zabljesnuo zlatnim sjajem olimpijske medalje, nagradivši svaki napor izvanredne sportske karijere. Iskreno čestitam na Zlatnoj medalji koju u Istru nosiš sa, za nas povijesnih, ljetnih Olimpijskih igara u Londonu 2012. Vjerujem da je svatko u Novigradu i Istri danas ponosan na tvoj vrhunski sportski rezultat, kao i ja. Svjesni koliko takve nagrade znače, ne samo u Tvojoj osobnoj promociji, već i u promicanju Istre i sporta, upućujem riječi zahvale i iskrene čestitke i u ime Istarske županije.“, piše u čestitki zlatnom Istrijanu.

Uoči odlaska u London sa sponzorima: Zrinka Bokulić, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos
Uoči odlaska u London sa sponzorima: Zrinka Bokulić, Giovanni Cernogoraz i Anteo Milos

Giovanni Cernogoraz s obitelji
Giovanni Cernogoraz s obitelji

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa