svečano otvorenje

Uređenjem De Villeova uspona uljepšan i put prema pulskom Kaštelu

0
S otvorenja De Villeova uspona
S otvorenja De Villeova uspona

Uz zabavni popratni program Dječjeg zbora Monte Zaro pod ravnanjem Linde Milani, 21. srpnja u samom je centru grada Pule otvoren novouređeni De Villeov uspon, jedan od važnih projekata koji se provodio u sklopu uređenja starogradske jezgre.

„U posljednjih smo nekoliko godina uložili značajna financijska sredstva u infrastrukturu, izgradnju kanalizacije i nove plinske mreže, mnogo toga što oku nije toliko vidljivo. Pred nama je razdoblje u kojem će prioritet biti uređenje pročelja, ali i grada općenito, kako bismo dodali novi sjaj našoj tritisućljetnoj Puli, koja to sigurno zaslužuje“, poručio je gradonačelnik Pule Boris Miletić te istaknuo kako je riječ o mjestu održavanja brojnih kulturnih manifestacija, odnosno mjestu okupljanja brojnih građana i gostiju tijekom ljetne sezone.

Projektom uređenja De Villeova uspona rekonstruirane su pješačke i kolno-pješačke površine te mreža i priključci sanitarne odvodnje, izgrađena je nova oborinska kanalizacija u dužini od 34 metara te su postavljene dvije linijske rešetke za odvodnju. Osim toga, rekonstruirane su vodovodna i plinska mreža s priključcima, izvršena je priprema za skidanje zračnih vodova i polaganje niskonaponskih kabela, a izvršena je i priprema za javnu LED rasvjetu.

Radove koji su započeli u studenom 2016. godine pratila su i arheološka istraživanja te fotogrametrijsko snimanje i dokumentiranje starog antičkog kanala sanitarne odvodnje. Kanal je tijekom radova u potpunosti očuvan, a u njega su položene cijevi nove sanitarne i oborinske odvodnje preko kojih mu je vraćen izvorni kameni pokrov. Riječ je o zahvatu duljine 71,20 m na 335 m2 površine. Ukupna vrijednost investicije iznosi 1,2 milijuna kuna, a radove je izvodio TGT Adriatik kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa