Platak brdo uživanja primjer uspješne marketinške kampanje

0
Komparativna prednost Platka kao izletišta bila je u fokusu promotivne kampanje
Komparativna prednost Platka kao izletišta bila je u fokusu promotivne kampanje

Često se zna reći da se „nešto valja iza brda“, a u Primorsko-goranskoj županiji je to nedavno dobilo i jedno posebno značenje i zaista zaživjelo. „Na brdu iznad Rijeke događa se brdo novih stvari“ - rečenica je koju ste u posljednje vrijeme mogli vidjeti u medijima. Vjerujemo da vam je vrlo brzo u „uho ušao“ i novi slogan „Platak – brdo uživanja“. Osim medijskih napisa o događanjima i sadržajima na Platku, i to na 15-ak portala u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Karlovačkoj županiji te Gradu Zagrebu, u dnevnim tiskovinama i na radijskim postajama, mogli ste pratiti zanimljivu, svježu i provokativnu Facebook kampanju. Kampanju koja je u samo 2 mjeseca došla do gotovo 4000 lajkova i 200.000 pregleda korisnika različite dobi, afiniteta i životnih navika.

Platak ima i novu, svježu, modernu, informativnu i bogatu web stranicu, koja posjetitelju pruža sve relevantne i korisne informacije. Atraktivni billboardi postavljeni u Rijeci, Istri, Zagrebu i Sloveniji naglasili su komparativne prednosti izletišta Platak, i to, prije svega, platoe za roštiljanje, žičaru, dječji zip line, tubing i planinarske i biciklističke staze. Osmišljen je i izrađen novi vizualni identitet, koji sadrži planinske vrhove, a boje karakteriziraju službene boje Primorsko-goranske županije, snježni vrh i prepoznatljiv sivi primorski kamen. Platak je postao i glavni glumac u simpatičnom promotivnom filmu „Ljeto na Platku“, koji možete pogledati na poveznici https://youtu.be/vLujSjyRRHY. Prvi je to, no zasigurno ne i posljednji film, jer na Platku nikada ne manjka sadržaja ni uzbuđenja.

Za ovu drugačiju, inovativnu, svježu kampanju zaslužna je tvrtka „aha marketing“ iz Selca, koju je osnovao i vodi mladi Žarko Stilin, novinar i marketinški konzultant. „Cilj nam je, prije svega, bio objediniti sve prednosti, sadržaje i bogatstvo koje nudi Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak, kojim upravlja tvrtka Goranski sportski centar, čiji su osnivači Primorsko-goranska županija, Grad Delnice i Općina Čavle. Misija nam je bila i probuditi emociju kod svih potencijalnih posjetitelja i privući ih na Platak. Potaknuti ih da što češće uživaju u svim njegovim blagodatima i aktivnostima, i to tijekom cijele godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa