Taste Kanfanar: Uživajte u fužima i mesu od boškarina!

0
Na predstavljanju gastro projekt Taste Kanfanar i i gastro akcije ususret Jakovlji
Na predstavljanju gastro projekt Taste Kanfanar i i gastro akcije ususret Jakovlji

Na tiskovnog konferenciji održanoj 19. srpnja u novootvorenom restoranu Katalyma u Pilkovićima u Kanfanaru predstavljen je projekt „Taste Kanfanar“ kojeg provode kanfanarski ugostitelji u suradnji s Općinom Kanfanar i Turističkom zajednicom Općine Kanfanar.

Riječ je o projektu čiji je cilj da se prigodnim i tematski osmišljenim menijima prezentiraju jela i namirnice koje doprinose prepoznatljivosti Kanfanara, a koja će se nuditi uoči značajnijih kanfanarskih manifestacija i događanja. Cilj ove akcije je i obogaćivanje i promocija gastronomske ponude Kanfanarštine.

Kako je najavio općinski načelnik Sandro Jurman, prva takva gastro akcija započinje u četvrtak 20. srpnja i trajat će do nedjelje 30. srpnja, a tematski je vezana uz Jakovlju, najveću kanfanarsku manifestaciju. S obzirom da je Općina Kanfanar krenula s brendiranjem kao „općina istarskog vola i fuži“, a Jakovljom se upravo na boškarine i fuže usmjerava pozornost, jela koja će se nuditi kroz ovih deset dana te manifestacije bazirana su na mesu istarskog goveda i fužima.

Ispred Turističke zajednice Općine Kanfanar Ivana Maružin rekla je i kako se na ovaj način želi potaknuti lokalnu zajednicu i ugostitelje na uključivanje u aktivnosti usmjerene na promociju najveće kanfanarske manifestacije, ali i da je ova gastro akcija tek prva u nizu onih koje će se nastaviti osmišljavati tijekom cijele godine, ususret drugim manifestacijama i značajnijim događanjima na području Općine Kanfanar.

U ime kanfanarskog obrta „Klara M“, Klara Marić predstavila je i limitirano izdanje paketa fuži koji na posebno dizajniranoj kutiji predstavljaju priču o nastanku fuži zbog čega novi paketi kreirani povodom proslave 30 godina postojanja obrta mogu služiti i kao idealan suvenir i uspomena na Istru i Kanfanar. Limitirano izdanje fuži predstavit će se i prodavati na ovogodišnjoj Fužijadi sljedećeg tjedna.

Na kraju, svoja su jela iz gastro akcije predstavili vlasnik restorana Katalyma Stefano Mužina i vlasnik pizzerije Allegria iz Putini Dean Pušar. U Katalymi će se tako moći kušati carpaccio od boškarina, juha od goveđeg repa i fuži s boškarinom po promotivnoj cijeni od 120 kuna za cijeli meni, dok će Allegria po prvi puta ponuditi pizzu Boškarin s kravljim sirom, rukolom i salamom od boškarina, i to po cijeni od 40 kuna.

Prva gastro akcija iz projekta Taste Kanfanar trajat će od 20. do 30. srpnja 2017. godine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa