Sedam požara u jednom danu: Gorjelo kraj Pule, Vrsara, Rovinja i Pazina

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave istarske 18. srpnja evidentirano je sedam požara na otvorenom prostoru, u kojima srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Na pulskom području evidentirana su tri požara. Prvi se dogodio oko 12.30 sati, kada je na neutvrđen način došlo je do požara trave i niskog raslinja kod Kaštijuna, prilikom čega je  opožareno oko 200 kvadratnih metara te nije nastala materijalna šteta.

Potom je oko 16 sati izbio požar uz cestu Batvači-Peroj, u kojem je izgorjela kamp prikolica, 12 stabala maslina, 14 bala sijena na poljoprivrednom zemljištu te trava i suho raslinje. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog podrijetla u kamp prikolici, a ukupna materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Posljednji požar na pulskom području dogodio se oko 17 sati, kada je u Pomeru, u šumi nasuprot lučice Puč, došlo do požara niskog raslinja, trave i borove šume, kojom prilikom je izgorjelo oko 3 tisuće kvadratnih metara. Policajci će obaviti očevid.

Na rovinjskom području oko 15.30 sati, na neutvrđen način došlo je do zapaljenja trave i niskog raslinja na poljoprivrednom zemljištu između mjesta Balići i Žagrići, pri čemu je opožareno oko 20 hektara površine, a materijalne štete nema.

U Vrsaru je oko 13.40 sati, na području naselja Velika Stancija, na neutvrđeni način došlo do zapaljenja otpadnog stiropora u metalnom kontejneru, pri čemu nije nastala nikakva materijalna šteta.

Na pazinskom području evidentirana su dva požara, i to oko 13 sati, kada je na neutvrđen način došlo do požara niskog raslinja, šumske makije i trave nedaleko bivšeg vojnog poligona na Lindaru, kojom prilikom je opožarena površina od jednog hektara te potom oko 15 sati, kada je na neutvrđen način došlo do požara niskog raslinja, šumske makije i trave nedaleko mjesta Jašići na području Gračišća, kojom prilikom je opožarena površina oko jednog i pol hektara. U oba slučaja nije bilo materijalne štete.

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa