Hrabre cure DVD-a Marčana: Razvlačenje crijeva za njih je prava igra

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Mi smo vatrogaskinje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Marčana, gasimo požare, čistimo trgove, spašavamo životinje, tragamo za nestalim ljudima - pjevušeći progovaraju nadasve hrabre, neustrašive i nasmijane vatrogaskinje Ljiljana, Dunja, Dragana, Romina i Dajana spremne da se za koji sekund kasnije uhvate u koštac s vatrenom stihijom ili bilo kojim rizičnim izazovom, piše 24sata.

Razvlačenje crijeva i baratanje vatrogasnom tehnikom katkad i s teškom opremom na leđima za njih je prava igra. Društvo, kaže njihov predsjednik Klaudio Knapić, broji 32 člana među kojima je 11 ženskih članica. Sve su one zaposlene i imaju zanimanja od kozmetičarke, zastupnice u osiguranju, kuharice u školi, odgajateljice u vrtiću, frizerke do informatičarke, donosi 24sata.

- Mi smo DVD s najviše ženskih članova u Istri koje imaju položeno zvanje vatrogasca. Biti žena vatrogasac je prilično zahtjevno i nije baš lako posložiti obveze na poslu, u DVD-u i u obitelji – priča Ljiljana Miloš (48), tajnica DVD-a. Jednom su, kažu, spašavali zalutalu ovcu koja je upala u bazen pored kuće prepune njemačkih turista. Iz druge kuće turisti nisu smjeli van dok im nisu iz dimnjaka uklonili roj pčela, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa