Poreč i Rovinj među najtraženijima na Booking.comu i Trivagu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dubrovnik, Makarska, Poreč, Rovinj, Split, Zadar i Zagreb među najtraženijim su ljetnim turističkim destinacijama u Hrvatskoj na nekima od najvećih globalnih rezervacijskih platformi za smještaj, kao što su Booking.com i Trivago. Iako različite po ponudi smještajnih objekata, obje te platforme rade po cijelom svijetu i uvrštavaju sve više objekata i iz Hrvatske u svoju ponudu, a ove godine bilježe i veliku potražnju za Hrvatskom, doznaje se s tih platformi, piše Jutarnji list.

Na Booking.comu 75 tisuća smještajnih objekata u Hrvatskoj. "Vrlo smo zadovoljni rastom koji smo ostvarili u Hrvatskoj zadnjih godina. Naš fokus je i dalje na povezivanju sve više turista s vrsnim destinacijama i doživljajima diljem Hrvatske, a trenutno nudimo više od 75 tisuća smještajnih objekata širom zemlje, uključujući sve, od 'chic' gradskih apartmana i trendovskih boutique hotela u Dubrovniku i Zagrebu do kuća za odmor i vila uz obalu", otkrivaju iz Booking.com-ovog hrvatskog ureda u Zagrebu, Jutarnji list.

Ističući pojačan interes za putovanja u Hrvatsku, iz Trivaga poručuju da su u Hrvatskoj za ovo ljeto, od početka srpnja do kraja kolovoza, na pet različitih stranih tržišta najtraženiji hoteli u Poreču, a potom u Dubrovniku i Makarskoj, kojima se pridružuju i hoteli u Rovinju i Splitu, piše Jutarnji list.

Među tržištima, najdulji boravak u Hrvatskoj ovog ljeta od po 7,5 do osam dana, traže Poljaci i to u Baškoj Vodi i Makarskoj, te Nijemci u Rovinju, Poreču i Puli, dok po oko sedam do 7,5 dana najviše traže Česi u Baškoj Vodi, Makarskoj i Omišu, Talijani u Rovinju, Poljaci u Zadru, Dubrovniku i Splitu, te Slovenci u Makarskoj i Biogradu n/m, a uz njih na navedenim se tržištima po potražnji među prvih pet odredišta u Hrvatskoj pojavljuju još Medulin, Umag, Rabac, Crikvenica i Vodice, donosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa