Kajin: Porezima deremo kožu sirotinji, a debele guske se i dalje maste

0
Damir Kajin na konferenciji za medije
Damir Kajin na konferenciji za medije

"Nema potrebe oporezivati lovačko oružje od kojeg bi se prikupilo 50 milijuna kuna", rekao je saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare, održanoj 3. kolovoza u Pazinu. "To oružje je bilo prvo na prvoj crti obrane Republike Hrvatske, to je oružje je trofejnog karaktera i u velikom broju slučajeva ima emotivnu vrijednost, posjeduju ga starije osobe i ne treba ih dodatno udarati po džepu", naglasio je i dodao kako nije fer oporezivati sirotinju, a tajkunima, PIF-ovima, bankama dopustiti da primjerice i u 2012. godini bez ijedne kune naknade koriste tisuće i tisuće hektara turističkog zemljišta.

Nakon prodaje Croatia osiguranja, Poštanske banke, Ine i davanja autocesta u koncesiju, što nam ostaje?

"Dobro je da Vlada uvodi red u način plaćanja, ali nije lako dignuti ruku za "nove" kolektivne ugovore ili veći PDV, ali sve je to bolje nego lišiti se utjecaja nad posljednjim nacionalnim tvrtkama", kaže Kajin osvrćući se na mogućnost ustupanja Ine mađarskom Molu i na nedavne najave da će se hrvatske autoceste dati u koncesiju.

"Nije dobro da Hrvatska Mađarima, odnosno MOL-u ustupi dodatnih 19,8% Ine, niti je logično dati u koncesiju sve već izgrađene autoceste", kazao je i napomenuo kako nije točno da bi Hrvatska s 25,04 % udjela u Ini imala istu težinu kao i 44,84%, ali je istina da bi time u javnosti gotovo u "cijelosti" rehabilitirala Sanadera, kojega se sudi zbog prodaje Ine.

Naime, danas Hrvatska u Ini ima 44,84%, a Mol želi kupiti 19,8% dionica Ine, tim potezom Vlada bi tada spala na 25% udjela.

"Građani se s pravom pitaju što nam ostaje nakon prodaje Poštanske banke, prodaje Croatia osiguranja, davanja autocesta u koncesiju, i prodajom 19 % dionica Ine", rakao je saborski zastupnik Kajin, i dajući odgovor na pitanje građana, dodao kako nam ostaju još HEP, šume, vode, obala i zrak.

PR agencije počele su voditi politiku

"Pohvaljujem jednu od najboljih mjera Vlade je da se prestane plaćati PR agencije i nadam se da će to svi gradovi i općine, barem vladajuće koalicije na vlasti, prihvatiti to načelo i prestati financijski pratiti te "institucije", koje nakon nekog vremena počinju voditi i politiku, osim što glancaju lik i djelo onih koji ih plaćaju", rekao je Kajin osvrćući se na još jednu nedavnu odluku Vlade.

Na pitanje što misli o natječaju koje Ministarstvo zdravlja raspisuje za ljude koji će raditi na propagiranju zdravstvene reforme, odgovara kako smatra da u svakom Ministarstvu ima dovoljno zaposlenih glasnogovornika koji takve poslove mogu jednako vjerodostojno obaviti kao i bilo koja vanjska agencija. " Ako ti ljudi ne mogu obavljati te poslove, neka ih zamjene i u stalni radni odnos uzmu nove osobe koje će to biti u mogućnosti raditi", zaključio je Kajin. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa