Puh Belci se susrela s organizatorima i glumcima PUF-a

0
Elena Puh Belci s organizatorima, članovima žirija i glumcima 23. Međunarodnog kazališnog festivala PUF-a
Elena Puh Belci s organizatorima, članovima žirija i glumcima 23. Međunarodnog kazališnog festivala PUF-a

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci 5. se srpnja u prostorijama Komunalne palače susrela s organizatorima, članovima žirija i glumcima 23. Međunarodnog kazališnog festivala PUF-a koji se u Puli održava od 1. do 5. srpnja. 

„Festival PUF iz godine u godinu Pulu iznova čini nezaobilaznom kazališnom destinacijom te  ljubiteljima kazališne umjetnosti donosi dašak različitosti i otvorenosti“ istaknula je Puh Belci nadodavši kako je ljepota festivala u tome što objedinjuje izvođače iz raznih zemalja te domaćim i stranim, poznatim i imanje poznatim umjetnicima nudi mogućnost za afirmaciju i prezentaciju različitih umjetničkih stilova. 

Branko Sušac, predsjednik PUF-a naglasio je kako je to festival koji drži širom otvorena vrata različitim kazališnim poetikama i estetikama, autorima alternativnoga kazališnog izričaja. „Kroz 23. godine postojanja festivala izvedeno je preko 200 kazališnih djela“ naveo je Sušac pritom podsjetivši se na ovogodišnji koji upravo danas završava. U sklopu 23. PUF-a mnogobrojnoj publici predstavili su se umjetnici iz svjetski poznatih profesionalnih kazališnih ansambala iz Holandije Španjolske, Mađarske, Izraela, Italije, Hrvatske, Poljske, Bugarske i Francuske. „Kroz pet dana trajanja festivala održalo se deset predstava i jedna izložba, a svaka festivalska večer završavala je druženjem u festivalskom klubu EduSplash“ pojasnio je Sušac nadodavši kako su se neke od predstava održale na Forumu i parku Monte Zaro i u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula te u Kazalištu Dr. Inat na 3. katu DC Rojc.

Na riječi Branka Sušca nadovezala se organizatorica PUF-a Ela Poljarević koja se ovim putem zahvalila svim sudionicima PUF-a koji su svojim dolaskom i izvedbama obogatili Pulu.

Danas, zadnjeg dana Festivala, igraju predstava „Stol“ poljske skupine Karbida u 20.45 sati u INK-u te predstava „Simurgh” talijanskog Teatro dei Venti u 22.30 na Forumu. Dodjela nagrada bit će održana u 23.30 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa