Jakovčić o arbitraži: Mir i stabilnost najvažniji

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Odluka arbitražnog suda može biti polazište za pronalaženje konačnog rješenja za hrvatsko-slovenski granični spor, naglasio je zastupnik Ivan Jakovčić (IDS-ALDE) u raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

“Odluka arbitražnog suda o hrvatsko-slovenskoj granici za Hrvatsku je neobvezujuća jer je Hrvatska izašla iz tog arbitražnog postupka kojeg je, svojim nedopuštenim aktivnostima, Slovenija ozbiljno kontaminirala. No odluka arbitražnog suda može biti dobra polazišna osnova za pronalaženje konačnog rješenja u dijalogu dvojice partnera, dvije prijateljske zemlje”, istaknuo je Jakovčić.

“Pozivam premijere Hrvatske i Slovenije da u dijalogu što prije dođu do rješenja kako bi građani koji žive uz granicu, a i ja sam jedan od njih, bili mirni i sigurni. Žitelji koji žive u graničnom području danas su, zbog posljednjih događaja, vrlo zabrinuti”, upozorio je Jakovčić. Izrazio je očekivanje da situacija na hrvatsko-slovenskoj granici neće izmaći kontroli.

“Zato pozdravljam odgovorne reakcije čelnika Hrvatske i Slovenije te pozdravljam njihovu namjeru da brzo pronađu konačno rješenje u čemu će imati našu punu podršku. Građanima su mir i stabilnost u regiji najvažniji”, zaključio je Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa