Pula: Radovi smetaju građanima, ali smanjuju nezaposlenost

0
Radovi na pulskoj Rivi
Radovi na pulskoj Rivi

Izgradnja obalnog kolektora na pulskoj Rivi, izgradnja novog dječjeg vrtića Zvjezdice u Šijani, rad na plinofikaciji…. Sve su to radovi koji ponekad „smetaju“ Puljane zbog gužvi koje stvaraju u gradu, no oni su zaslužni za pad nezaposlenosti od jedan posto koji je zabilježen 30. lipnja.

Kako je rekao Denis Martinčić na konferenciji za medije SDP-a Pula 3. kolovoza, to nije velik, ali je itekako značajan postotak, posebno kada znamo da je u državi četiri posto veća nezaposlenost nego lani u isto vrijeme.

„Tako da nas ovaj pozitivan podatak za naš grad, veseli, a pozitivnom pomaku svakako su pridonijeli  javni radovi koji nas izvlače u nedostatku privatnih investicija“, kazao je Martinčić.  

„Na jesen kreće izgradnja rotora u Šijani gdje će puno firmi naći zaposlenje, a tu je i Kaštijun koji kreće s građevinskim radovima“, kazao je Martinčić uz napomenu da će i ti projekti pozitivno utjecati na nezaposlenost Pule te istaknuo da je riječ o bespovratnom novcu iz EU fondova i Hrvatskog fonda za obnovu i razvoj.   

„Kada je kriza, Grad svojim investicijama pridonosi padu nezaposlenosti“, zaključio je Martinčić. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa