Pogledajte koji su istarski književnici dobili priznanja u Zagrebu

0
Zavičajni književnici
Zavičajni književnici

U Zagrebu je 1. srpnja održano 36. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. U bogatom programu Susreta predstavljena su najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koja je u konkurenciji od ukupno 447 radova, odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić i teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković.

Susret je okupio brojne zavičajne književnike iz Istre, Dalmacije, Slavonije, Hrvatskog zagorja, Zagreba i okolice, koji su se predstavili odabranim poetskim, proznim i dramskim radovima na svojim narječjima i zavičajnim govorima i ponovno pokazali koliko je bogatstvo i ljepota hrvatskoga jezika koje čuvaju i njeguju u svojim djelima.

Među pohvaljenim autorima ima i Istrana, i to: Nevenka Erman iz Žminja za Z, Kućica za tići, Vrieme, Josip Pino Knapić iz Raše za Dižgracija, Skitaca zove i Neda Milenkovski iz Labina za Kvodar na zide, Poetesa, Moje „CA“. Priznanja su među ostalim dobili i Nevenka Uljanić iz Rovinja za Ščapuni, Josip Klarić iz Gračišća za Prejako so zrecene, Vrieme se govori, zatim Ana Krnjus iz Pazina za Nona i nono, Pjevajući čitam stihove, zatim Marija Maretić iz Žminja za Kade nuoć zdihieva, Ni svejeno te Miranda Škalamera Verbanac iz Vineža za Da son ja ca si ti, Barufa.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa