Fešta Petrova: Crvena jabuka napunila placu

0
Feštanje na Petrovi
Feštanje na Petrovi

Punim Titovim trgom na Fešti Petrova, u sklopu koje je podizanjem zastave na Torionu otvorena Labin Art Republika, u Labinu je 1. srpnja počelo ono što obično nazivamo „dugo, toplo ljeto“. Publiku je privukla Crvena jabuka, bend s kojim fešta mora uspjeti, ali kapa do poda i Replay Bandu, koji je okupljene dobro zagrijao kao predgrupa, a nakon što su Sarajlije odradile svoje nastavio svirati za one kojima nije bilo dosta. 

Živo je bilo i na suprotnoj strani trga, u Loži i oko nje. Ovdje se održavao Sajam poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“ u organizaciji Poslovnog dnevnika, na kojemu je sudjelovalo 30-ak izlagača iz svih krajeva Hrvatske. U sklopu toga održana je Galerija ekstra djevičanskog maslinovog ulja gdje su se mogla degustirati ulja maslinara s Labinštine, a uz to i vina vinara s Labinštine te med labinskih pčelara.

Majstor kuhar Branko Ognjenović počastio je posjetitelje besplatnim mega rižotom s morskim plodovima, kojim je u potpunosti opravdao svoj status akademika kulinarstva ili ukratko rečeno: za prste polizati.

U crkvici Sv. Stjepana pored Narodnog muzeja otvorena je izložba Lore Lukež, prva u nizu ciklusa Uzlet mladih umjetnika. Kod špine je, nakon što se fešta na placi primaknula kraju, publiku elektronskom glazbom zabavljao Twisted Town. U uvodnom dijelu fešte nastupili su Gradski orkestar Labin, Labinske mažoretkinje, RKUD Rudar Raša, KUD Ivan Fonović Zlatela, Franko Kalac i Rafael Santaleza. Program fešte vodio je Adriano Šćulac. (Tekst i foto: Robi Selan)

Crvena jabuka

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa