Završen Photolab

Kreativni istraživači: Ima ih 21 i ispričat će fotopriču o Rovinju

0
Sudionici ISFAV-a Photolab '17
Sudionici ISFAV-a Photolab '17

Drugo izdanje ISFAV-a Photolab ’17, organiziranog od strane instituta “Istituto di fotografia e arti visive” (ISFAV) iz Padove, završilo je 16. lipnja. Ovogodišnji fotolaboratorij bio je posvećen projektiranju fotografije. Polaznici tečaja, njih 21, uz koordinaciju nastavnika, sudjelovali su u stjecanju znanja o projektiranju fotografije i realizaciji foto i video uradaka, što je bila priprema za natječaj "Fotopriča o Rovinju ’17".

Tema natječaja je ispričati priču o Rovinju kroz 10 fotografija ili 3 minute videosnimke putem metode phototellinga. Tijekom tečaja obrađene su različite tematike, od reportaže do portreta, od arhitekture do krajobraza, unutar rovinjskog konteksta koji nudi osobe, situacije i okruženja velikog emocionalnog učinka.

Poticaji za kreativno istraživanje su mnogobrojni, jer se Rovinj pokazao sasvim posebnim prostorom za takva iskustva. Grad prepun povijesti, uljudna dobrodošlica Rovinjaca, park-šuma “Punta Corrente”, otoci koji se zrcale u čarobnom moru – sve to nudi velike emotivne poticaje za izvanredna iskustva polaznika. Projekti su predstavljeni prof. Marinu Budicinu, dogradonačelniku Grada Rovinja, u sjedištu Centra za povijesna istraživanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa