Nevrijeme poharalo Istru: Šteta velika, stablo zarobilo obitelj u autu

0
Foto: Istramet
Foto: Istramet

Sukladno najavama, tijekom poslijepodneva atmosfera se destabilizirala i na našem području uz opasne meteorološke pojave – tuču, munje i olujan vjetar. Najjači grmljavinski sustav koji je u jugozapadnoj struji pristigao iz Italije pogodio je Poreč i bližu okolicu gdje su srušena brojna stabla. Zabilježena je velika materijalna šteta te je prava sreća da nitko nije stradao. Srušenih stabla ima i drugdje na poluotoku, kod Višnjana i Kršana, piše Istramet.

Veliko nevrijeme koje je zahvatilo Istru oko 15.30 sati na Poreštini je za posljedicu imalo i pad stabla na automobile, a jednu su obitelj morali iz auta pogođenog stablom vaditi vatrogasci, piše Istramet.

Nakon prolazno jakog vjetra, zabilježen je i nalet tuče, no dojava o šteti na poljoprivrednim kulturama za sada nema. Što se tiče kiše, usprkos vrlo turbulentnoj atmosferi nisu zabilježene značajnije količine. Najobilnije količine pale su na zapadnoj Buzeštini (do 20 mm) te na Poreštini, uglavnom oko 10 mm.

Zabilježene su i štete od udara munje. U Maredi pokraj Novigrada udar munje je doslovno raznio bor,  a prema riječima svjedoka komadi drveta letjeli su u radijusu od 50 metara. U nastavku večeri atmosfera će i dalje biti nestabilna, stoga valja očekivati lokalne grmljavinske pljuskove, a moguće je i jače nevrijeme, donosi Istramet.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa