Poreč

Otvoreno novo polivalentno igralište u Kukcima

0
Porečki gradonačelnik Loris Peršurić otvara polivalentno igralište u Kukcima
Porečki gradonačelnik Loris Peršurić otvara polivalentno igralište u Kukcima

Prigodnom svečanošću uz zabavu i druženje u srijedu, 14. lipnja, službeno je otvoreno polivalentno igralište u porečkom naselju Kukci. Svečanosti su prisustvovali brojni mještani, mladi rekreativci, predsjednik Mjesnog odbora Nova Vas Zlatko Šalić i gradonačelnik Loris Peršurić, koji je istaknuo kako je ovo još jedno novo polivalentno igralište od skoro tridesetak njih, ravnomjerno raspoređenih po porečkim naseljima.

„Drago mi je da je ovo igralište već postalo mjesto druženja mještana Kukci, ponajviše djece i mladih. Igralište će upotpuniti cijeli kompleks prije dvije godine otvorenog društvenog doma napravljenog uz veliki doprinos i zajedničkim snagama svih mještana, na što smo posebno ponosni. Sa izgradnjom polivalentnih igrališta nastavit ćemo i dalje u svim našim mjesnim odborima“, rekao je gradonačelnik i rezanjem vrpce i službeno proglasio igralište otvorenim.

Polivalentno igralište nalazi se u neposrednoj blizini postojećeg društvenog doma, boćališta i dječjeg igrališta, a sadrži površinu za igranje nogometa, rukometa i košarke dimenzija 22 x 42 metra. Ukupna površina koju zauzima, omeđeno ogradom iznosi 1.080 metara kvadratnih.

Igralište je opremljeno golovima, koševima za košarku i klupama, a ograđeno je zaštitnom ogradom visine od dva do četiri metra. Za izvođenje zemljanih i asfalterskih radova, temeljem provedenog postupka nabave, angažirana se građevinska tvrtka Ekspert gradnja Buzet. Na igralištu je postavljena i javna rasvjeta sa suvremenim reflektorima, ukupno njih osam, a  sva ugrađena oprema u potpunosti je usklađena s europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno zagađenje. Za postavljanje rasvjete temeljem provedenog postupka nabave, odabrana je građevinska tvrtka Đusto Poreč. Osim toga, u sklopu izgradnje igrališta uređena je i pristupna cesta, te okolni teren. Grad je iz Proračuna za navedene radove izdvojio oko 625 tisuć kuna.

Osim igrališta u Kukcima, Grad Poreč je u posljednjih je godinu dana, intenzivno ulagao u izgradnju novih, te popravak i dopunu starih igrališta na svom području. Tako su postavljena igrala na dječjim igralištima  na novim lokacijama: u Stanciji Portun, Valkarinu, Stanciji Vodopija, Stanciji Diklić i Stanciji Gržina. Stara igrala su zamijenjena novima ili postavljena dodatna na već postojećim igralištima u Varvarima, naselju Mate Balota i Ladrovićima, te je postavljena zaštitna ograda oko još pet dječjih igrališta u ulicama I. M. Ronjgova i I. G. Kovačića, naselju Poreč –jug, Mihatovići i Stancija Bečić.

Potpuno nova polivalentna igrališta otvorena su lani u naselju Baderna i Veli Maj.

Grad Poreč i okolna prigradska naselja ukupno imaju 103 igrališta,od kojih je 25 polivalentno.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa