Konstituirano novo Gradsko vijeće, Eni Modrušan predsjednica

0
Gradsko vijeće Grada Labina (s Valterom Glavičićem, Federikom Mohorović Čekada, Zoranom Rajkovićem i Nevinom Miškulin)
Gradsko vijeće Grada Labina (s Valterom Glavičićem, Federikom Mohorović Čekada, Zoranom Rajkovićem i Nevinom Miškulin)

Konstituirajuća sjednica novog Gradskog vijeća Labina održana je 13. lipnja u 18 sati. Za predsjednicu je izabrana Eni Modrušan. Izbor dvaju potpredsjednika odgođen je za sljedeću sjednicu budući da je gradonačelnik na konzultacijama s predstavnicima stranaka i listi dobio više pismenih prijedloga.

Gradsko vijeće Labina čine Eni Modrušan, Vesna Šćira-Knapić, Đulijano Kos, Alda Miletić, Paolo Brezac, Renata Kiršić, Ervin Mešanović, Dean Milevoj i Ivan Peršić (IDS-HNS-HSU); Željko Ernečić, Neel Blaes Rocco i Daniel Mohorović (SDP); Silvano Vlačić, Darko Martinović i Tanja Pejić (Nezavisni Zajedno); Nenad Boršić (HDZ) i Jasminka Radolović (Nezavisna lista Nevine Miškulin). Radolović je kao druga na listi zamijenila Miškulin, čija je lista osvojila jedno vijećničko mjesto, budući da Miškulin istovremeno ne može raditi kao Viša savjetnica za imovinsko-pravne poslove u Gradu Labinu i biti gradska vijećnica. Iz istog razloga su Dean Milevoj i Ivan Peršić u vijećničke klupe sjeli umjesto gradonačelnika Valtera Glavičića i njegove zamjenice Federike Mohorović Čekada, koji su bili prvi i drugi na listi IDS-HNS-HSU za Gradsko vijeće.    

Eni Modrušan bila je jedini predloženi kandidat za predsjednika Vijeća, a izabrana je jednoglasno, odnosno uz njen suzdržan glas. Zahvalivši se svima koji su podržali njenu kandidaturu i svima koji su potom dali svoj glas, nova je predsjednica Gradskog vijeća Labina poručila: „Vjerujem da ćemo u ovom mandatnom razdoblju na temelju argumenata i činjenica u jednom konstruktivnom radu i kvalitetnoj raspravi znati donositi najkvalitetnije odluke i druge akte od interesa za naše građane i za druge subjekte koji djeluju na području Grada i da ćemo i dalje raditi na razvoju naše lokalne zajednice“.

Gradonačelnik Valter Glavičić pozdravio je novo Gradsko vijeće i zaželio mu uspješan rad. Sjednicu je temeljem ovlaštenja otvorio voditelj labinske ispostave Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Vitomir Černjul. Modrušan je kao prva na listi koalicije koja je osvojila najviše glasova preuzela vođenje sjednice, pa je tako vodila glasovanje za predsjednika vijeća. U proceduri konstituirajuće sjednice oformljene su Mandatna komisija u sastavu Renata Kiršić (predsjednica), Dean Milevoj i Nenad Boršić te Komisija za izbor i imenovanja u sastavu Vesna Šćira Knapić (predsjednica), Alda Miletić, Paolo Brezac, Darko Martinović i Daniel Mohorović. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa