Istarska policija upozorava na džepare: operirali u Puli i Poreču

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Istarska je policija tijekom jučerašnjeg dana zaprimila tri prijave džepnih krađa na području Poreča i Pule. U Ulici Decumanus u Poreču, nepoznati je počinitelj u prijepodnevnim satima, iz ruksaka kojeg je 70-godišnja njemačka državljanka nosila na leđima, otuđio novčanik s dokumentima i novcem, čime ju je oštetio za nekoliko tisuća kuna. U večernjim satima, na Obali maršala Tita, nepoznati je počinitelj iz torbice koju je 70-godišnji ruski državljanin nosio na ramenu, otuđio novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem, čime ga je oštetio za više tisuća kuna.

U Puli je nepoznati počinitelj 8. lipnja, u trgovini u Ulici Sergijevaca, iz torbice koju je 63-godišnjakinja odložila pored sebe, otuđio novčanik s dokumentima, karticama i novcem, čime je ženu oštetio za više stotina kuna.

Obzirom da je tijekom turističke sezone problematika krađa, posebice džepnih krađa  nešto izraženija, Policijska uprava istarska upozorava građane i turiste da  pripaze na svoje stvari jer je dovoljna i mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe.

Džepne krađe najčešće se događaju na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u sredstvima javnog prijevoza, u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima. Počinitelji  mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi, priopćeno je iz istarske policije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa