novi saziv

Drandić predsjednik Skupštine, Brussich i Baldini potpredsjednici

0
Valter Drandić (foto: Facebook)
Valter Drandić (foto: Facebook)

 Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Istarske županije 12. lipnja u pazinskom Spomen domu svečano je prisegnulo 43, od ukupno 45 županijskih vijećnika. Time su vijećnici službeno započeli  četverogodišnji mandat u županijskom predstavničkom tijelu nakon pobjede na nedavno održanim lokalnim izborima.

Na svečanoj sjednici prisutnima se obratio župan Valter Flego koji je vijećnike pozvao na zajedništvo, transparentan i otvoren rad, te konstruktivnu raspravu kako bi svi dali svoj doprinos radu Skupštine Istarske županije. „Vjerujem da, bez obzira na stranačku pripadnost, svi dijelimo jednaku ili sličnu viziju, a to je da nastavimo provoditi započete projekte, te pokrenemo i brojne nove na dobrobit svih građana“, istaknuo je istarski župan nabrojivši kapitalne županijske projekte koji se očekuju u narednom razdoblju.

Pozvao je pritom župan Flego na nastavak gradnje društva koje počiva na radu, znanju i inovativnosti, ali i tradiciji i našim temeljnim vrijednostima te naglasio kako će, kao i dosada, biti otvoren za sve prijedloge i ideje. Za predsjednika Županijske skupštine natpolovičnom većinom, s 38 glasa, izabran je Valter Drandić s liste IDS-HNS-ISU-HSLS-Zeleni. Tamara Brussich izabrana je s 37 glasa za potpredsjednicu iz redova talijanske manjine, dok je Marino Baldini s liste SDP-HSU izabran za potpredsjednika Skupštine Istarske županije s 39 glasa vijećnika.

Novoizabrani predsjednik Skupštine Valter Drandić zahvalio se vijećnicima na ukazanom povjerenju istaknuvši kako će županijska Skupština biti mjesto demokratske rasprave i odlučivanja svih vijećnika te otvorene suradnje. „Siguran sam da ćemo svojim radom kao vijećnici dati doprinos razvoju Istre i boljeg života njenih građana“, izjavio je predsjednik Drandić. Na konstituirajućoj sjednici bili su prisutni zamjenici istarskog župana, županijski pročelnici te istarski gradonačelnici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa