Pazinska policija privela 26-godišnjaka zbog ilegalnih migranata

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policajci su 9. lipnja oko 17.20 sati, kod tunela Učka, zaustavili automobil Opel Vivaro, daruvarske registarske oznake, kojim je upravljao 26-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo devet turskih državljana, od čega dvoje djece. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 26-godišnjak u Zagrebu preuzeo turske državljane te ih je za novčanu naknadu trebao prevesti do Istre, na što je i pristao, znajući da se radi o osobama koje nezakonito borave na području Republike Hrvatske.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 10. lipnja u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedincu PU istarske. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima i prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama, petorici turskih državljana je rješenjem o protjerivanju Policijske postaje Pazin izrečena zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u vremenu od jedne godine te su smješteni u Prihvatni centar za strance Ježevo, dok je četvero turskih državljana zatražilo azil.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa