Pula ponovno domaćin akcije Kupujmo hrvatsko

0
Akciju Kupujmo hrvatsko na Karolini obišli su i čelnici Grada i Županije
Akciju Kupujmo hrvatsko na Karolini obišli su i čelnici Grada i Županije

Podno Arene na pulskoj Karolini 9. lipnja održava se nacionalna akcija "Kupujmo hrvatsko" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Do 19 sati posjetitelji će imati priliku razgledati, kušati i kupovati kvalitetne hrvatske proizvode od stotinjak izlagača iz Istri i cijele Hrvatske. Nakon šest godina Pula je ove godine ponovno jedan od gradova domaćina akcije "Kupujmo hrvatsko" koja ove godine slavi 20. obljetnicu.

Srdačne pozdrave organizatoru, izlagačima i svim prisutnim posjetiteljima uputila je u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno njegova zamjenica Elena Puh Belci. „Zahvaljujem organizatoru, Hrvatskoj gospodarskoj komori, što smo ušli među četiri grada u kojima će  se ove godine obilježavati ova hvalevrijedna manifestacija. Grad Pula ima najveći broj poduzetnika po broju radno sposobnih stanovnika i vjerujem da će naši proizvođači ovdje pronaći pravu priliku da prezentiraju svoje proizvode“ kazala je Puh Belci te pozvala sve Puljane i ostale goste da posjete manifestaciju i na svoj način daju doprinos domaćem gospodarstvu.

Da je upravo ovakav vid prezentacije proizvoda najbolji istaknuo je istarski župan Valter Flego. „Može se poticati i pomagati malo i srednje poduzetništvo na mnoge načine ali jedan od najboljih načina je sama prezentacija kvalitete koju ovdje danas vidimo i nakon toga, naravno, promocija kako bi naši ljudi i turisti imali naviku kupnje hrvatskih proizvoda. Kao javni sektor pružajući podršku ovakvim akcijama pomažemo našim vrijednim ljudima, našim obrtnicima, poljoprivrednicima i svim gospodarstvenicima da budu još uspješniji a samim time i cijela Istra i Hrvatska“ istaknuo je Flego.

U ime organizatora prisutnima se obratio Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije naglasivši kako je Istra  u ovoj akciji postala vrijedna destinacija u zadnjih 20 godina, naročito u zadnje tri godine kad su se u svim istarskim gradovima, uz ovu tradicionalnu akciju, organizirale i varijacije akcije za hrvatski turizam. „U 20 godina postojanja, akcija „Kupujmo hrvatsko“ ostvarila je osnovnu ideju, podigla je svijest o važnosti kupovine hrvatskih proizvoda. Danas gotovo svako dijete, odrasli čovjek u Hrvatskoj zna za akciju „Kupujmo hrvatsko“.

Promocijom kvalitetnih domaćih proizvoda posebno nositelja znakova hrvatska kvaliteta i izvorno hrvatsko naši su proizvodi postali najznačajniji dio potrošačkih košarica hrvatskih domaćinstava. Time smo uvelike doprinijeli očuvanju postojećih radnih mjesta i otvaranju novih. Vjerujemo da je u ovim danima važnije nego ikada podupirati domaće gospodarstvo“ zaključio je Zaher i pozvao  javnost da svoju potporu iskažu već danas kupujući ponajbolje od hrvatskih proizvođača ali i da tijekom svih 365 dana kupuju hrvatske proizvode jer, ističe, tako čuvamo svoju proizvodnju i opstojnost za sutra. Svečanost otvorenja akcije začinile su naše poznate glazbenice Vesna Nežić Ružić i Nola.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa